Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή στην Ιταλία στο πλαίσιο του προγράμματος "ICIF"

Επιχειρηματική αποστολή στην Ιταλία οργάνωσε και πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Κιλκίς. Ήταν μια ακόμη αποστολή στο πλαίσιο του διαρκούς προγράμματος για την Επιχειρηματική Εκπαίδευση στο πλαίσιο του οποίου το Επιμελητήριο Κιλκίς αξιολογείται θετικά και εγκρίνονται οι προτάσεις συμμετοχής του.

Η αποστολή ήταν 25μελής και είχε ως βάση την πόλη Άστι στη Β.Ιταλία η οποία έχει ως βασική επαγγελματική δραστηριότητα τη Γαστρονομία. Εκεί υπάρχει και το χωριό Μπαρόλο όπου παράγεται το φημισμένο ομώνυμο κρασί.

Στην περιοχή λειτουργεί και η περίφημη Σχολή ICIF γνωστή παγκοσμίως για την εκπαίδευση στους “Σεφ” μαγειρικής. Βασικό εκπαιδευτικό περιεχόμενο της αποστολής ήταν η εξειδικευμένη ενημέρωση στα θέματα καλλιέργειας αμπελιού, παραγωγής, μεταποίησης και προώθησης προϊόντων, (Κρασιών, αποσταγμάτων κλπ.)

Η εκπαίδευση περιελάμβανε δύο σκέλη α)την θεωρητική ενημέρωση της αποστολής στη Σχολή ICIF και β)την επίσκεψη σε αμπελώνες , οινοποιεία, κάβες, χώρους ωρίμανσης τυροκομικών ,χώρους γευσιγνωσίας.

Η αποστολή έγινε δεκτή από το Επιμελητήριο του Άστι όπου μεταξύ των προέδρων έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών και ενημέρωση για τις δραστηριότητες των δύο φορέων, συμφωνήθηκε μάλιστα και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Π.Τονικίδη κατατέθηκε η πρόταση για διερεύνηση της δυνατότητας ίδρυσης Σχολής παρεμφερούς με την ICIFκαι στην Ελλάδα. Η πρόταση έγινε δεκτή και θα ακολουθήσουν οι σχετικές διεργασίες μέσω συνέχισης των σχετικών επαφών μεταξύ των δυο Επιμελητηρίων όπως και με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.