Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Εξαιρετικό μουσικό αφιέρωμα στο '21 από την ΤΕΧΝΗ Κιλκίς



Η παράδοση δεν είναι κάτι νεκρό. Δεν είναι αυτό που παραλάβαμε, αλλά αυτό που θα παραδώσουμε. Παράδοση σύμφωνα με έναν ευφυή ορισμό, είναι "η ζωντανή φωνή των κεκοιμημένων", είναι η τροφός του μέλλοντος.

Εξέχουσα θέση μες στην παράδοση μας κατέχει και το δημοτικό τραγούδι, που όπως γράφει ο μεγάλος λαογράφος Νικόλαος Πολίτης, "εκτρέφει και συντηρεί το φρόνημα του λαού, είναι το πιο γνήσιο γέννημά του, λουλούδι θρεμμένο με το αίμα και ποτισμένο με τα δάκρυά του".

Με σκοπό λοιπόν, να τιμήσει το δημοτικό τραγούδι, η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό μουσικό αφιέρωμα με τίτλο "Να 'τανε το '21...", την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016, στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα "Μ. Ανδρόνικος".

Γάργαρη και καθάρια η φωνή του Θεόδωρου Γιαννακού, που ερμήνευσε αριστοτεχνικά τα παλληκαρήσια δημοτικά τραγούδια του '21. Έξοχοι και οι μουσικοί, Γιάννης Βρύζας στο κλαρίνο, Αγγέλα Μάντζιου στο λαούτο και Γιάννης Κολοβός στο κοντραμπάσο, όλοι τους ερασιτέχνες, μέλη του μουσικού συγκροτήματος "Νομάδες".







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.