Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Επιτέλους η συμφωνία έκλεισε! Όλο το Κιλκίς "Εκπτωτική Πόλη" με την ονομασία "Kilkis Lelevose Outlet Mall"!

Της απεσταλμένη μας στην Αθήνα: Αϊσέ Φαντιμέ Αμντουλάχ
Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης στην Αθήνα, τα χαμόγελα των Κιλκισιωτών είναι διάχυτα. Επιτέλους έπεσαν οι υπογραφές και αλλάζει πλέον ο εμπορικός και οικονομικός χάρτης του πολύπαθου εμπορικού κόσμου του Κιλκίς. 

Μετά τις μαραθώνιες συζητήσεις μεταξύ του Επιμελητηρίου Κιλκίς, του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς, του Υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά και της Κοινοπραξίας Hasan Tzihant Trade Develpoment η οποία θα αναλάβει και την υλοποίηση του πρότζεκτ, μια νέα εποχή θα ξεκινήσει για την πόλη του Κιλκίς, με την ονομασία " Kilkis Lelevose Outlet Mall".

Τα Εκπτωτικά χωριά ή Outlet για τους αγγλομαθείς, είναι εμπορικά κέντρα που μοιάζουν με μικρά χωριά, όπου πωλούνται προϊόντα ένδυσης, υπόδησης, αξεσουάρ κτλ, τα οποία είναι συνήθως περυσινής σαιζόν και πωλούνται με μεγάλες εκπτώσεις.

Στα περισσότερα μέρη του κόσμου γνωρίζουν τεράστια επιτυχία, αφού συνδυάζουν εξαιρετική ποιότητα με πολύ καλές τιμές που φτάνουν και το 80% της αρχικής τους τιμής. Κλασσικό παράδειγμα το περίφημο "χωριό" Woodbury που απέχει 80 χιλ περίπου από τη Νέα Υόρκη αλλά μαζεύει χιλιάδες ντόπιων και τουριστών καθημερινά.

Η αγορά του Κιλκίς μέχρι χθες
Η αγορά του Κιλκίς τα τελευταία 40 χρόνια πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Οι Κιλκισιώτες έτρεχαν στη διπλανή Θεσσαλονίκη που τα είχε όλα, ενώ άλλοι πήγαιναν στα σύνορα Σκοπίων (Γευγελή) και Βουλγαρίας (Σαντάνσκι, Πετρίτσι) για φτηνιάρικα προϊόντα, αμφιβόλου όμως προέλευσης. Οι Κιλκισιώτες έμποροι ήταν σε απόγνωση αφού το Κιλκίς ήταν μπρος στο γκρεμό (Θεσσαλονίκη) και πίσω ρέμα (Βούλγαροι, Σκοπιανοί).

Έγιναν κάποιες προσπάθειες αλλαγής του κλίματος στο παρελθόν αλλά και πάλι το ταμείο ήταν μείον... Ώσπου πριν χρόνια, έπεσε στο τραπέζι μια παράτολμη ιδέα: Να κάνουμε όλο το Κιλκίς μια Εκπτωτική Πόλη ! Όπου θα έρχονται χιλιάδες άνθρωποι από παντού, για να ξέρουν ότι θα ψωνίσουν καλά και φτηνά, όχι σε ένα πολυκατάστημα αλλά σε μια πόλη ολόκληρη !

Ως συνήθως κάποιοι στενόμυαλοι Κιλκισιώτες έμποροι αντέδρασαν. "Ντο εν αβούτο το Outlet? ", " Καλά ζούμε στην κλάψα μας και τη μιζέρια μας. Μπελάδες ψάχνουμε?" έλεγαν. Αυτοί φυσικά έκαναν και τη μεγαλύτερη ζημιά στο Κιλκίς τόσα χρόνια, αλλά τέλος πάντων...

Μια νέα εποχή ξεκινά στο Κιλκίς !
Από τις επόμενες ημέρες τα συνεργεία πιάνουν δουλειά και θα δείτε τεράστιες αλλαγές ειδικά στην 21η Ιουνίου και τους παράδρομους. Σύμφωνα με τα σχέδια της Κοινοπραξίας Hasan Tzihant Trade Develpoment η οποία εδρεύει στο Κατάρ, όλοι οι εμπορικοί δρόμοι του Κιλκίς συν το παζάρι θα διαμορφωθούν ώστε να είναι ελκυστικά και με σεβασμό στους καταναλωτές.

Θα πεζοδρομηθούν οι δρόμοι του εμπορικού κέντρου, όλα τα κτίρια και καταστήματα θα έχουν ομοιόμορφη όψη και όχι αυτό το σημερινό αίσχος με την παράγκα δίπλα στην σύγχρονη πολυκατοικία, θα φυτευθούν 3.000 δέντρα, θα τοποθετηθούν 6.300 γλάστρες με λουλούδια, ενώ θα προσληφθούν και 450 άτομα για καθαριότητα, ασφάλεια, logistics, τεχνική υποστήριξη κτλ.

Μια ακόμη καινοτομία θα είναι, πως όλοι οι προσληφθέντες θα απορροφηθούν από το Hot Spot του Χέρσου. Επιπλέον οι συμβαλλόμενοι έμποροι-επιχειρηματίες του Κιλκίς, είναι υποχρεωμένοι να προσλάβουν τουλάχιστον από τρεις (3) Σύριους πρόσφυγες, αν θέλουν να έχουν έκπτωση 50% στα ενοίκια και τα τέλη χρήσης στο εκπτωτικό κέντρο.

Όσοι έμποροι του Κιλκίς δεν επιθυμούν να ενταχθούν στην κοινοπραξία, τους δίνεται μια διορία τριών μηνών να φύγουν και να πάνε στο καλό...
Όλα τα καταστήματα, ακόμη και αυτά της εστίασης θα θεωρούνται "εκπτωτικά", κυρίως από επώνυμες φίρμες όπως η Louis Vuitton, Prada, Burberry κτλ. 

Επιπλέον θα δημιουργηθεί ειδική πτέρυγα όπου θα πωλούνται αποκλειστικά Κιλκισιώτικα προϊόντα όπως κρασιά, τυροκομικά, άλευρα, κρέατα από τα Σουλτογιανέϊκα, αυγά από τη Βάθη και το Παρόχθιο, πουλερικά και υβριστόν από το Αναβρυτό κτλ. Και όλα σε ειδικές τιμές και εκπληκτικές συσκευασίες ! 

Υπάρχει μια σκέψη να γίνουν μεγάλες συνεργασίες, μεταξύ των διεθνών οίκων και τοπικών παραγωγών όπου θα βγαίνουν προϊόντα ειδικής Κιλκισιώτικης ετικέτας όπως: " Ραγιάν by Cucci" " Tommy Hilfiger and Kostikas from Sevasto " "Zaharato by Zara" κτλ ενώ πολυεθνικά εργοστάσια τροφίμων θέλουν να παράγουν πισία, ωτία και τσαχλαμά, σε γκουρμέ έκδοση, αφού η Ευρωπαϊκή αγορά αναζητά νέα προϊόντα.

Η εκπτωτική αγορά θα έχει την ονομασία " Kilkis Lelevose Outlet Mall", ενώ σύμφωνα με μελέτες της Κοινοπραξίας Hasan Tzihant Trade Develpoment αναμένεται να επισκεφτούν την πρώτη χρονιά πάνω από 800.000 καταναλωτές από άλλες πόλεις της Ελλάδας, των Βαλκανίων και της Τουρκίας, καθιστώντας πλέον το Κιλκίς το δημοφιλέστερο εκπτωτικό εμπορικό κέντρο όλων των Βαλκανίων!

Θα δημιουργηθούν 4.500 νέες θέσεις εργασίας, ενώ ο Εμπορικός σύλλογος και το Επιμελητήριο Κιλκίς θα λαμβάνουν ως bonus το 3% του συνολικού τζίρου, που μεταφράζεται σε 500.000 ευρώ ανά έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.