Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Προστατέψτε τους πολίτες της Ειδομένης από τα νύχια "ακτιβιστών, αγνώστων ΜΚΟ"

Παρέμβαση του Χρήστου Κοβάτση
Εδώ και καιρό η Ειδομένη έχει γίνει το επίκεντρο συζήτησης, δημοσιότητας από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια, μέσα ενημέρωσης, κοινωνικά δίκτυα και γενικότερα από την κοινή γνώμη εξαιτίας του προσφυγικού ζητήματος.

Οι λιγοστοί κάτοικοι κυρίως ηλικιωμένοι εδώ και 2 χρόνια, όταν όλοι σιωπούσαν και δεν γνώριζαν ή σφύριζαν αδιάφορα , μαζί με τη βοήθεια λιγοστών εθελοντών με την κυριολεκτική σημασία και όχι με εισαγωγικά βοηθούσαν με όποιο τρόπο μπορούσαν και έδειχναν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους ανθρώπους αυτούς είτε κάποιοι τους λένε πρόσφυγες είτε μετανάστες. Άνθρωποι ήταν που χρειάζονταν βοήθεια.

Δυστυχώς εδώ και 10 μήνες το πρόβλημα έχει γίνει τεράστιο για όλη τη χώρα και όπως ήταν φυσικό και επακόλουθο έγινε και για την Ειδομένη , για τους ίδιους τους κατοίκους αλλά και για τους συνανθρώπους που συνωστίζονται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες για 42 μέρες σε έναν χώρο ο οποίος μόνο ανθρωπιά και αλληλεγγύη από το κράτος και τους λοιπούς αρμόδιους δεν έχει εισπράξει.

Φτάσαμε στην τελευταία εβδομάδα που η Ειδομένη η οποία έχει την ατυχία να μην έχει λιμάνι, να μην περιβάλλεται από θάλασσα και να μην έχει ξενοδοχεία και μεγάλο πληθυσμό, να έχει στιγματιστεί ως ακραία, ρατσιστική, ξενοφοβική γιατί οι κάτοικοι της γνωστοποίησαν πως θα προβούν σε συμβολικό κλείσιμο της γέφυρας για να εκφράσουν την αγωνία τους για την κατάσταση και την υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί με την επίβλεψη του κράτους και των γιατρών, για την ανεξέλεγκτη κατάσταση στον πρόχειρο καταυλισμό στην Ειδομένη (και όχι στην ουδέτερη ζώνη όπως την βάφτισαν μιας και δεν υπάρχει ουδέτερη ζώνη παρά μόνο πυραμίδα που χωριζει τα δυο κράτη) και στο δικαίωμα που έχουν να μπορέσουν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους, το δικαίωμα τους να μπορούνε να δουλέψουνε για να μπορέσουν να ζήσουν μιας και δεν είναι όλοι αγρότες – επιχειρηματίες με αυτοκίνητα εστίασης για μισό χρόνο, ούτε μαγαζιά έχουν, ούτε πάγκο με πραμάτεια για πούλημα όπως έχουν στιγματιστεί.

Οι κάτοικοι της Ειδομένης έχουν βιώσει στο πετσί τους τον πόνο αυτών των ανθρώπων και έχουν βοηθήσει σιωπηρά χωρίς φανφάρες και διαφημίσεις όλους τους ανθρώπους που είχαν και έχουν ανάγκη εδώ και 2 χρόνια όταν κάποιες ‘’ΜΚΟ’’ σφύριζαν κλέφτικα και στρουθοκαμήλιζαν, κάποιοι "αλληλέγγυοι" χόρευαν σε κάποιο πάρτι ενάντια στην θνησιμότητα και την εκμετάλλευση του χρυσόψαρου στις γυάλες και κάποιοι "ανθρωπιστές" γράφανε θεωρίες στο facebook.

Η Ειδομένη έχει και αυτή δικαίωμα να ακουστεί γιατί έχει και αυτή φωνή και δικαιώματα τα οποία καταπατούνται από το ίδιο το κράτος και όταν κάποιος διεκδικεί τα δικαιώματα του στην δουλειά, στην καθημερινή του ελευθερία, στη ζωή είναι συνταγματικό δικαίωμα μέσα στη δημοκρατία, είναι το δημοκρατικό όπλο των κατοίκων όσο και αν θέλουν οι "αλληλέγγυοι" (που νοιάζονται και για τα δικαιώματα των ανθρώπων υποτίθεται) με αυταρχικό και απόλυτο τρόπο να βαφτίσουν ότι δεν τους είναι αρεστό σε φασιστικό.

Ζητούμε τα αυτονόητα να παρέμβει το κράτος να προσ
τατέψει τους πολίτες της Ειδομενης και των γύρω περιοχών που έχουν γίνει βορά στα νύχια "ακτιβιστών, αγνώστων ΜΚΟ" που χρησιμοποιούν σαν όπλο απελπισμένους ανθρωπους για να δημιουργήσουν καταστάσεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.