Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Διακήρυξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας

Διακήρυξη της ΔΑΣ - ΟΤΑ Κιλκίς - Παιονίας (που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ) για τις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ την Τετάρτη 20 Απρίλη 2016
"Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Στις εκλογές 20 Απριλίου 2016 εκλέγουμε νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύλλογο. Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΔΑΣ-ΟΤΑ), απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας μόνιμους, αορίστου, συμβασιούχους.


Να δώσουν την ψήφο τους στη ΔΑΣ –ΟΤΑ και να την αναδείξουν πλειοψηφούσα δύναμη στο σύλλογο μας.

Οι εκλογές με τη μαζικότητα τους και με την ψήφο στη ΔΑΣ ΟΤΑ είναι η απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε, είναι μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα και βήμα στην ανασυγκρότηση του κινήματος. Κατά τη γνώμη μας το βασικό κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι: Τι Σύλλογο θέλουμε, τι κίνημα έχουμε ανάγκη σήμερα.

Οι εκλογές του συλλόγου μας πραγματοποιούνται σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από τη δυσκολία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, να ολοκληρώσει την «αξιολόγηση» που προβλέπει το 3ο μνημόνιο και κυρίως να προχωρήσει απρόσκοπτα στην εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού νόμου και των άλλων προαπαιτούμενων αντεργατικών - αντιλαϊκών μέτρων.

Οι μεγάλες κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης, των μικρομεσαίων αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, των επιστημόνων, των γυναικών, της νεολαίας, των συνταξιούχων, με ανεβασμένες μορφές πάλης, αλληλεγγύη, διάρκεια, έχουν συμβάλει στην καθυστέρηση της κατάθεσης και ψήφισης της κυβερνητικής πρότασης για το Ασφαλιστικό, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις αρχές Γενάρη. Δείχνει την μεγάλη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι σε συμμαχία με τους μικρομεσαίους αγρότες, τους ΕΒΕ, τους επιστήμονες τις γυναίκες, την νεολαία.

Αν θέλουμε να διεκδικήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή, να παλέψουμε για την αναπλήρωση των απωλειών μας, να υπερασπιστούμε τις ανάγκες μας και τις ζωές των παιδιών μας, πρέπει ν' αλλάξει η κατάσταση στο σύλλογο μας, να αναγεννηθεί πραγματικά εδώ και τώρα! Να ξαναγίνει πρωτοπόρος , να συμβάλει αποφασιστικά στην ανασύνταξη του κινήματος, θα πρέπει να ανατρέψουμε τους σημερινούς συσχετισμούς στο σύλλογο.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ και οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ παλεύουν για να γίνει ο σύλλογος πραγματικό κάστρο του αγώνα και όπλο στα χέρια όλων των εργαζομένων.

· Χρειαζόμαστε ένα σύλλογο που δεν θα συμβιβάζεται με τις αντιλαϊκές πολιτικές και τον κρατικό αυταρχισμό, που θα συγκρούεται με την αντιλαϊκή πολιτική και τον κάθε δήμαρχο που την εφαρμόζει, που σε συμμαχία με τα αλλά λαϊκά στρώματα θα συγκρούεται με τους επιχειρηματικούς ομίλους, την Ε.Ε., την κυβερνητική πολιτική που τους υπηρετεί, ώστε να είναι σε θέση να επιβάλει λύσεις σε όφελος του λαού.

· Χρειαζόμαστε ένα σύλλογο και ένα κίνημα πρωταγωνιστή με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στον αγώνα για τα δικαιώματά μας, που δεν θα εγκλωβίζεται στα σχέδια της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας για νέα μνημόνια και διαπραγματεύσεις για λογαριασμό της, που θα παλεύει για μια ανάπτυξη σε όφελος του λαού, για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της κοινωνίας.

· Σύλλογο και Κίνημα που θα εκφράζει την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και θα παλεύει μαζί με όλο το λαό εναντία στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που είναι η κύρια αιτία της προσφυγιάς.

· Ένα σύλλογο που θα δίνει λόγο στα μελή του για τη δράση, τα οικονομικά ,θα τους ζητά τη γνώμη τους μέσα από συνελεύσεις και συσκέψεις κατά χώρους και θα συναποφασίζει για κάθε μικρό η μεγάλο αγώνα, θα βάζει στόχους και πρόγραμμα δράσης .

· Χρειαζόμαστε κίνημα και συνδικάτα που θα ενώνουν όλους τους εργαζόμενους και θα διεκδικούν μαζί με όλους τους συναδέλφους, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μόνιμους και συμβασιούχους, εργαζόμενους και άνεργους, ανυποχώρητα αυτά που χάσαμε αυτά που δικαιούμαστε.

Συνάδελφε, στις προσεχείς εκλογές θα σου μιλήσουν ξανά για ενότητα μακριά από παρατάξεις και κόμματα. Θυμήσου ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν έδωσαν λογαριασμό σε κανέναν συνάδελφο για τα λόγια και τις πράξεις τους εδώ και 3 χρόνια. Θυμήσου ότι παραιτούνταν από το ΔΣ όποτε ο αγώνας των εργαζομένων βρισκόταν σε κρίσιμη καμπή (στο ΔΣ είχαμε 11 αποχωρήσεις ή αρνήσεις συμμετοχής στο ΔΣ από αυτόν τον συνδυασμό) και ουσιαστικά το ΔΣ λειτουργούσε με 8-9 μέλη από τα 11 που κανονικά έχει. Θυμήσου ότι μέσα από αυτούς τους δήθεν ανεξάρτητους συνδυασμούς δουλεύουν μυστικά όλες οι υπόλοιπες συνδικαλιστικές παρατάξεις κρύβοντας τις συνδικαλιστικές τους ταυτότητες. Θα τους εμπιστευτείς ξανά;

Συνάδελφε, πως θα αλλάξει η σημερινή κατάσταση; Τι κίνημα είναι αυτό που έχουμε ανάγκη σήμερα; Γιατί να εμπιστευτείς τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ;

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι κάθε αντιδραστική αλλαγή στο Δημόσιο βασίζεται στην στρατηγική, την νομοθεσία και τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πως μπορείς να λες όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων υπηρεσιών και να το εννοείς, όταν λες ναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία είναι προσηλωμένη πλήρως στους στόχους των μονοπωλίων για δημιουργία νέων πεδίων κερδοφορίας; 

Πως μπορείς να αποδέχεσαι την ελεύθερη αγορά και την δήθεν αρμονική συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όταν από την μία επιδοτείς και φοροαπαλλάσεις το κεφάλαιο και από την άλλη προκλητικά φορολογείς τους εργαζομένους, υποβαθμίζεις και υποχρηματοδοτείς όλες τις δομές και υπηρεσίες που τους υπηρετούν; Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τα μνημόνια είναι λοιπόν μονόδρομος για τα μονοπώλια έτσι ώστε να ξεκοκαλίσουν τις κρατικές δομές, να βγουν από την κρίση και να είναι σε θέση να ανταγωνιστούν τα μονοπώλια εκτός Ε.Ε. 

Αυτός είναι ο μονόδρομος για το κεφάλαιο που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία, στην φτώχεια, στην εξαθλίωση τους λαούς. Αυτή η πολιτική δεν είναι ούτε προϊόν διαφθοράς, ούτε προϊόν ανικανότητας και υποτέλειας των κυβερνήσεων. Είναι δυνατόν το κεφάλαιο να εμπιστευτεί ποτέ τυχαίους και ανίκανους για τις υποθέσεις του;

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι και ο “Καλλικράτης αποτελεί ένα καλό εργαλείο για την εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων. Οι Δήμαρχοι όσο και να συμπάσχουν με τους εργαζομένους, όσο και να καταγγέλλουν, στα λόγια και όχι στις πράξεις, την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση των Δήμων είναι υποχρεωμένοι να λειτουργούν τον Δήμο πάση θυσία ακόμη και χωρίς προσωπικό, ακόμη και χωρίς οχήματα, ακόμη και χωρίς υλικοτεχνική υποδομή. 

Ο δημότης, (εννοούν τον οικονομικά ισχυρό δημότη γιατί ο ανίσχυρος θα πρέπει να κάνει αίτηση και να περιμένει την σειρά του...όπως προβλέπει ο νόμος) είναι “πελάτης”, όπως λένε, ο οποίος πρέπει να εξυπηρετηθεί. Η λογική του Δήμου “επιχειρηματίας” σε όλο της το μεγαλείο. Η διαφορά είναι ότι για τους επιχειρηματίες και τις διοικήσεις των Δήμων κυριαρχεί ένα ιδιότυπο καθεστώς ανοχής από μέρους της πολιτείας ενώ για τους εργαζομένους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ένα καθεστώς βάρβαρης αυστηρότητας και ποινικοποίησης. Σήμερα το περίεργο δεν είναι τα προβλήματα στη λειτουργία του Δημοσίου αλλά το περίεργο είναι το πως λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες με αυτές τις συνθήκες. Οι εργαζόμενοι το ξέρουν από πρώτο χέρι.

Είναι υποχρέωση του ΔΣ και του συλλόγου (και οι δυνατότητες υπάρχουν) να αναδειχθούν εργασιακά και άλλα ζητήματα. Μπορούμε να συστήσουμε και επιτροπές στα πλαίσια του ΔΣ, και βοηθητικές για το σκοπό αυτό. Πρότασή μας είναι να προχωρήσουμε σε:

- Άμεση διεξαγωγή εκλογών ανάδειξης επιτροπής υγιεινής και ασφαλείας εργαζομένων και χώρων εργασίας με σύνταξη πορισμάτων ανά τακτά διαστήματα και δημοσιοποίηση τους σε όλους τους εργαζομένους (εργασιακοί κίνδυνοι, κατάσταση οχημάτων, γραφείων κ.α).

- Τακτική συνεδρίαση ΔΣ μια τουλάχιστον φορά το μήνα με δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης σε όλους τους εργαζομένους.

- Τακτικές γενικές συνελεύσεις και συσκέψεις στους χώρους δουλειάς.

- Επιτροπή εργασιακών και συνταξιοδοτικών θεμάτων με σκοπό την συλλογή ερωτημάτων και απαντήσεων σε ειδικά θέματα.

- Λειτουργία γραφείου του Συλλόγου στις έδρες των Δήμων.

- Επιτροπή παρακολούθησης του έργου της Διοίκησης (δημοτικά συμβούλια, συμβούλια νομικών προσώπων και δημοτικών επιχειρήσεων) σε θέματα προϋπολογισμού (ιδιωτικοποιήσεις δομών, εγγραφή σε αυτόν υπερωριών, προμήθειας υλικοτεχνικής υποδομής, εργασιακών σχέσεων, πρόσληψης προσωπικού κ.α).

- Επιτροπή αθλητισμού, πολιτισμού, ενθάρρυνσης αιμοδοσίας και της αλληλεγγύης σε συναδέλφους και άλλα σωματεία.

Την Τετάρτη 20 Απριλίου, Ενισχύουμε την ΔΑΣ –ΟΤΑ.
ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
Κανένας μόνος του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.