Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Εξόρμηση του ΚΚΕ στους κατοίκους και στους πρόσφυγες-μετανάστες στο Χέρσο

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς 
Τη Δευτέρα 18 Απρίλη μέλη της ΤΟ Κιλκίς του ΚΚΕ πραγματοποίησαν εξόρμηση στο Χέρσο Κιλκίς με σκοπό τη συζήτηση, με τους κατοίκους του χωριού, αλλά και τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας εδώ και δύο μήνες σχεδόν, για τις πολιτικές εξελίξεις και για τις θέσεις του ΚΚΕ.

Τα μέλη του Κόμματος ανέδειξαν ότι είναι κοινή η αιτία που από τη μία οδηγεί στον ξεριζωμό τους πρόσφυγες και από την άλλη οδηγεί στη φτώχεια τον ελληνικό λαό, και ότι η αιτία αυτή είναι οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, η διαρκής προσπάθεια των μονοπωλιακών ομίλων να κερδοφορούν.

Εξήγησαν, στις συζητήσεις, ότι στην Ελλάδα οι μονοπωλιακοί όμιλοι επιδιώκουν την πτώση της τιμής της εργατικής δύναμης, την αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας, την καθιέρωση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, την ανακύκλωση της ανεργίας, την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών για το λαό (π.χ. υγεία, παιδεία) κ.ά., ενώ την ίδια ώρα πετυχαίνουν οι ίδιοι να παίρνουν κρατικές επιδοτήσεις και να φοροαπαλλάσσονται. Στήριγμα σ' αυτή τους την επιδίωξη, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί, έχουν τις κάθε φορά κυβερνήσεις και τα κόμματά τους.

Παράλληλα, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων σε διεθνές επίπεδο και να συμμετέχουν στη μοιρασιά της πίτας, συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, οι οποίες διεξάγουν επεμβάσεις και πολέμους σε μια σειρά χώρες για να ελέγξουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των χωρών αυτών και τους διαδρόμους μεταφοράς ενέργειας.

Έτσι εξηγείται γιατί οι υπεύθυνοι των πολέμων ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, και άλλοι όπως η Ρωσία, οι υπεύθυνοι της προσφυγιάς και της φτώχειας των λαών, δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα αφού είναι οι ίδιοι που τα δημιουργούν.

Τα μέλη του Κόμματος αναφέρθηκαν στην απουσία της κυβέρνησης από τους χώρους εγκατάστασης προσφύγων, η οποία δίνει χώρο να «αλωνίζουν» οι διάφορες ΜΚΟ και οι διάφοροι «αλληλέγγυοι», ενώ τόνισαν την ξεχωριστή σημασία της γνήσιας λαϊκής αλληλεγγύης που έδειξε και δείχνει τόσο καιρό ο ελληνικός λαός.

Τέλος, κάλεσαν Έλληνες και πρόσφυγες να αγωνιστούν για λύση του προσφυγικού ζητήματος δεμένο με τις αιτίες που το γεννούν. Επισήμαναν ότι οι λαοί δεν πρέπει να πέφτουν στην παγίδα να διχάζονται μεταξύ τους με προσχήματα εθνικών, θρησκευτικών, φυλετικών κ.ά. διαφορών, οι οποίες κρύβουν τον ταξικό διαχωρισμό της κοινωνίας, αλλά μαζί να πολεμήσουν τον κοινό τους εχθρό τον καπιταλισμό, απομονώνοντας ταυτόχρονα το ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον φασισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.