Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Αστροβραδιά για το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Εξαιρετικά πετυχημένη ήταν η αστροβραδιά που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος για το 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς, στα πλαίσια δύο προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που υλοποιήθηκαν στο σχολείο την τρέχουσα σχολική χρονιά, από τις εκπαιδευτικούς Ιωάννα Γκιουλέκα και Δέσποινα Μουτσάκη.

Στο πρώτο μέρος της βραδιάς ο κ. Κων/νος Μαυρομάτης καλωσόρισε τους μαθητές του 3ου Γυμνασίου και παρουσίασε τις εκδόσεις της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος ενώ αμέσως μετά ο κ. Χρίστος Ξενάκης καθήλωσε τους μαθητές με την φανταστική του παρουσίαση για το σύμπαν και τη δημιουργία του, τους γαλαξίες, το ηλιακό μας σύστημα με τους πλανήτες και τους δορυφόρους τους. 

Στη συνέχεια, στο χώρο αστροπαρατήρησης του Αγίου Στεφάνου, μέλη της Εταιρείας περίμεναν μαθητές αλλά και καθηγητές για παρατήρηση με τηλεσκόπια αλλά και για τον εντοπισμό ορισμένων αστερισμών στον ουράνιο θόλο με laser, κάτι που για τα παιδιά ήταν μια πρωτότυπη αλλά και σπάνια εμπειρία.

Μετά το τέλος της Αστροβραδιάς, αφού ευχαρίστησαν θερμά τα μέλη της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος και τον πρόεδρό της κ. Κ. Μαυρομάτη, όλα τα μέλη της ομάδας του 3ου Γυμνασίου Κιλκίς, γοητευμένα από την ασημαντότητά τους σε σχέση με το μαγευτικό σύμπαν, κράτησαν στο μυαλό τους το συμπέρασμα:

«Είμαστε φτιαγμένοι από αστερόσκονη!!!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.