Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Τι λένε οι τρίτεκνοι Ελλάδας για το πρόγραμμα eπισιτιστικής βοήθειας

Δελτίο τύπου Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ)
Η ΟΠΟΤΤΕ διαμαρτύρεται για το πρόγραμμα Επισιτιστικής βοήθειας (ΤΕΒΑ), όσον αφορά στις ποσότητες διανομής, οι οποίες, τώρα τουλάχιστον είναι ιδιαίτερα μικρές και δεν ακολουθούν την αρχή της αναλογικότητας αφού, για παράδειγμα ένα άτομο που συμμετέχει στο πρόγραμμα παίρνει την ίδια ποσότητα με πενταμελή οικογένεια με τρία προστατευόμενα παιδιά.

Ενδεικτικά αναφέρουμε, πως η πενταμελής οικογένεια παίρνει ½ κ. φακές 2 κ. μακαρόνια, 1κ. ζάχαρη,1 σαμπουάν, 1 οδοντόκρεμα, 1.5κ. απορρυπαντικό και 1 κ. γενικού καθαρισμού.

Επίσης, σημειώνουμε πως η δραστική μείωση των δικαιούχων οφείλεται και στο γεγονός ότι στο συνολικό εισόδημα (7.200 ευρώ για πενταμελή) υπολογίζεται και το οικογενειακό επίδομα με αποτέλεσμα το οικογενειακό εισόδημα που απαιτείται σε πολλές περιπτώσεις για να συμμετέχει η τρίτεκνη οικογένεια είναι 4.260 ευρώ ετησίως!

Είναι δυνατόν να θεωρεί η κυβέρνηση πως οι ποσότητες αυτές μπορούν να στηρίξουν την οικογένεια που τα τελευταία χρόνια περνά δύσκολες στιγμές και αντιμετωπίζει τόσα πολλά προβλήματα, ενώ ο μικρός αριθμός των δικαιούχων να ικανοποιεί τους υπεύθυνους και να νομίζουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα;

Περιμένουμε τις απαντήσεις και τις προτάσεις του υπουργείου για το κρίσιμο αυτό θέμα, με τη σημείωση πως η κ. Φωτίου αρνήθηκε να δεχτεί την Ομοσπονδία, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, για να συζητηθούν, να γίνουν προτάσεις και να δοθούν λύσεις για τα θέματα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.