Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Τι γίνεται στην Ειδομένη; Όλα που δε αναφέρονται και ισως θα έπρεπε

Γράφει ο Πάνος Μόλλιας
Η Ειδομένη, ένα μικρό ακριτικό χωριό κατάφερε να πρωταγωνιστεί στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης με το θέμα του προσφυγικού. Ένα θέμα που έχει συζητηθεί πολύ, ένα θέμα που έχει διχάσει την κοινή γνώμη και τους κατοίκους.

Η περιοχή δέχθηκε με χαρά αυτό που γίνεται στην Ειδομένη διότι όλη η περιοχή ανάσαινε οικονομικά, δημιουργία θέσεων εργασίας στις ΜΚΟ, τροφοδοσία σίτισης και προϊόντων στον καταυλισμό, ενοικίαση κατοικιών από τους εργαζόμενους των ΜΚΟ επέφεραν οικονομική τόνωση στην ευρύτερη περιοχή του Πολυκάστρου και με το πρόβλημα μακριά από το σπίτι τους. 

Οι λιγοστές φωνές αντίδρασης γρήγορα σώπασαν με αντάλλαγμα μια θέση εργασίας ή άλλο συμφέρον ύπαρξης και λειτουργίας του καταυλισμού. Μέσα σε αυτό το τοπίο άνθισε το παραεμπόριο και η αισχροκέρδεια εις βάρος των μεταναστών και προσφύγων που στόχο τους είναι να μεταβούν σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης. 

Με το κλείσιμο των συνόρων εγκλωβίστηκαν στην Ειδομένη. Σε αυτό το σημείο αποτελούν προϊόν εκμετάλλευσης των μικροπωλητών, των δημοσιογράφων με την κακή κατασκευαστική δημοσιογραφία, οι ΜΚΟ όπου η ύπαρξη των εγκλωβισμένων αποτελούν λόγος ύπαρξης με αποτέλεσμα η δημιουργία του παράνομου καταυλισμό. 

Επιτήδειοι εκμεταλλευόμενοι την λαχτάρα των προσφύγων και μεταναστών να φύγουν τους γεμίζουν με αποφράδες ελπίδες και τους παρακινούν να αντιδράσουν ή μαζικά να προσπαθήσουν να προσπελάσουν την απαγόρευση του ξένου κράτους θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή των μεταναστών και προσφύγων. 

Οι πραγματικοί παθόντες είναι οι κάτοικοι του χωριού, που βλέπουν τους ανενόχλητους εγκλωβισμένους να προβαίνουν σε βιαιοπραγίες, βανδαλισμούς, φθορές, κλοπές, απειλές, διαρρήξεις, καταπάτηση ιδιοκτησιών καταστροφή καλλιεργειών. 

Σε αυτό προστίθεται η απειλή της έξαρσης επιδημιών . Το κράτος πουθενά καμία θέση καμία ενέργεια. Μήπως όντως η Ειδομένη είναι μια σύγχρονη πόλη κράτος; Ένα αυτόνομο κρατίδιο που πρέπει να θεσπίσει δικούς της νόμους να προστατευτεί επειδή διαπιστώνει ότι το κράτος χρησιμοποιεί μόνο τις υποχρεώσεις των κατοίκων ενώ ενώ τα δικαιώματα έχουν καταπατηθεί ή αφαιρεθεί. 

Όταν το Κράτος επιλέγει να μην ασκήσει την κυριαρχία του σε μια περιοχή της Επικράτειας του, ουσιαστικά αυτοκαταργείται. Όταν αδυνατεί να επιβλέψει την παροχή των στοιχειωδών υπηρεσιών που απαιτούνται για την ανθρώπινη διαβίωση, να παράσχει την στοιχειώδη ασφάλεια στους πολίτες του, να εγγυηθεί την απρόσκοπτη λειτουργία των συγκοινωνιών και τελικά να απελευθερώσει μια περιοχή της Επικράτειας του που έχει καταληφθεί, τότε είναι Κράτος περιορισμένης κυριαρχίας και ανύπαρκτου κύρους. 

Στην Ειδομένη δεν χάθηκε μόνον κάθε ίχνος ευαισθησίας, χάθηκε και η εξουσία του Ελληνικού Κράτους. Ίσως οι κάτοικοι να σταματήσουν να έχουν υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος όπως Εφορία, πληρωμές και δάνεια, να θεσπίσουν νέο κώδικα για την προστασία τους. Το σύνταγμα της Ελλάδας προβλέπει, άρθρο 4 (Ισότητα των Ελλήνων) 

1. Oι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου. 

2. Oι Έλληνες και οι Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. 

'Άρθρο 2: (Πρωταρχικές υποχρεώσεις της πολιτείας) O σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας. Το ανώτατο δικαστικό όργανο ο Άρειος πάγος διέταξε την προκαταρκτική εξέταση για απόδοση ευθυνών σε τυχόν άτομα που παρακινούσαν μετανάστες και πρόσφυγες με χάρτες για παραβίαση των συνόρων. 

Γιατί εισαγγελείς και αρμόδιοι του Άρειου πάγου δεν προέβησαν σε ενέργειες για την εξέταση παρανομίας του καταυλισμού (κάτι που παραδέχεται το κράτος επειδή το εξαιρεί από την βοήθεια Αβραμόπουλου) με βάση την απαγορευμένη ισχύουσα ζώνη ενώ έσπευσαν ΜΚΟ να την μετονομάσουν ουδέτερη ζώνη που είναι παραπλανητικός όρος αλλά εδραιώνει τον παράνομο καταυλισμό των ΜΚΟ. 

Γιατί γίνονται όλα αυτά τα αξιόποινα γεγονότα εις βάρος των κατοίκων καθώς και αποκλεισμός δρόμων και σιδηροδρόμου από τους μετανάστες και πρόσφυγες που πλήγεται ο εμπορικός κόσμος και δεν επεμβαίνει κανείς; Οι παράνομοι εισελθόντες απέκτησαν δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις; 

Η Ειδομένη κρίθηκε ακατάλληλη να έχει πρόσφυγες και μετανάστες ,κινδυνεύουν οι ίδιοι από ασθένειες και κακουχίες ενώ γίνονται έρμαια της παραπληροφόρησης θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους. Όσο βρίσκονται εκεί πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα κλοπών, φθορών, καταλήψεων ιδιοκτησιών, απειλών βιαιοπραγιών, βανδαλισμών και ζημιογόνων καταστάσεων όπως αποκλεισμό σιδηροδρομικών γραμμών και πρόκληση μεθοριακών επεισοδίων. 

Η Ειδομένη αποτελεί χώρος δράσης ακτιβιστών και μεμονωμένων ομάδων εύφορος για καταστάσεις αντίδρασης. Υπάρχει κίνδυνος από εισαγόμενες ΜΚΟ που είναι ύποπτες για προβοκατόρικες ενέργειες όπως και μερίδα του δημοσιογραφικού κόσμου που ασκέι παραπλανητική κακή δημοσιογραφία.

Όμως προφανώς η Ειδομένη βολεύει πολλούς . Ενώ τα νησιά αδειάζουν λόγω θερινής περιόδου τουρισμός βλέπετε. Στην Ειδομένη στάλθηκαν και επιβατικές κλινάμαξες για φιλοξενία εδραιώνοντας έτσι τον παράνομο καταυλισμό.

Η μεταφορά τους σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών και προσφύγων αυτόματα μετατρέπει ανενεργό τον παράνομο καταυλισμό, όλα τα κρούσματα εναντία στους κατοίκους αλλά και μεταξύ τους μηδενίζονται, δεν υπάρχουν μεθοριακά επεισόδια και τα κυκλώματα εκμετάλλευσης εγκλωβισμένων καθώς και οι ΜΚΟ δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

Σκέψεις και προτάσεις για αποκατάσταση της τάξης και τόνωση της ασφάλειας των κατοίκων …των Ελλήνων πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.