Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Τα είπαν Τονικίδης και Αλεξιάδης

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη είχε στην Αθήνα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παύλος Τονικίδης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της ευρείας σύσκεψης που συγκλήθηκε στο Επιμελητήριο για το θέμα της υποβάθμισης των Τελωνειακών Δομών του νομού.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα και εκτός από το θέμα των τελωνείων, συζητήθηκε διεξοδικά και το μείζον ζήτημα της ίδρυσης Ζώνης Φορολογικών Κινήτρων σε περιοχές του νομού με κεντρική αυτήν της Βιομηχανικής Περιοχής Κιλκίς.

Για το θέμα των Τελωνειακών Δομών ο κ. Αλεξιάδης διαβεβαίωσε τον κ. Τονικίδη ότι θα γίνει αναθεώρηση της απόφασης η οποία είχε ουσιαστικά δρομολογηθεί από τη προηγούμενη κυβέρνηση. Ο κ. Αλεξιάδης αναγνώρισε την αναγκαιότητα λειτουργίας αναβαθμισμένων και εμπορικώς στελεχωμένων Τελωνείων σε μία περιοχή στην οποία δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις με ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών για το ζήτημα της ίδρυσης Ζώνης Φορολογικών Κινήτρων σε περιοχές του νομού που βρίσκονται οργανωμένες Βιομηχανικές Περιοχές και είναι σε απόσταση 20 χλμ. από τα σύνορα. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωσε τον κ Αλεξιάδη για τα πλεονεκτήματα αυτών των περιοχών του νομού και για τα οποία έχουν ήδη γίνει επαφές και προχωρημένες συζητήσεις με τον προκάτοχο του κ. Αλεξιάδη κ. Δημ. Μάρδα, σημερινό αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών με αρμοδιότητα Διεθνών Οικονομικών Θεμάτων. Ο κ. Μάρδας, όπως ανέφερε ο κ. Τονικίδης, εξακολουθεί και σήμερα να βρίσκεται σε επαφή και να παρακολουθεί το ζήτημα της Ζώνης Φορολογικών Κινήτρων.

Κατά τη συζήτηση, ο κ. Αλεξιάδης πρότεινε την διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας Ενιαίας Ζώνης Φορολογικών Κινήτρων σε όλη τη βόρεια μεθόριο της χώρας, από τον Έβρο έως τη Φλώρινα. Με μία τέτοια εξέλιξη η όποια Ζώνη Φορολογικών Κινήτρων θα έχει μεγαλύτερη ισχύ και θα είναι εξαιρετικά υπολογίσιμη από τους φορείς που είναι αρμόδιοι για την ίδρυση και λειτουργία της. Ο κ. Τονικίδης υποστήριξε ότι το Κιλκίς με την πρότυπη ΒΙ.ΠΕ. του αποτελεί μία φερέγγυα βάση και μία καλή αφετηρία για το εγχείρημα της δημιουργίας Ζώνης Φορολογικών Κινήτρων.

Έθεσε επίσης υπόψη του κ. Αλεξιάδη την τεκμηριωμένη μελέτη για τη μείωση του Ειδικού Φόρου στα καύσιμα στις μεθόριες περιοχές, η οποία έχει εκπονηθεί από το Επιμελητήριο.

Συμφωνήθηκε η προσπάθεια ενσωμάτωσης της Ζώνης Φορολογικών Κινήτρων στον υπό διαμόρφωση Αναπτυξιακό Νόμο. Οι επαφές υπουργείου και Επιμελητηρίου Κιλκίς θα συνεχιστούν με πιθανή την επίσκεψη στο Κιλκίς του κ. Τρ. Αλεξιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.