Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Στην συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος ο Παύλος Τονικίδης

Συνεδρίασε την Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2016, η Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος υπό την προεδρεία του προέδρου της, κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, παρουσία των εκπροσώπων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Όλγας Κεφαλογιάννη, συντονίστριας ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου και κ. Άννας - Μισέλ Ασημακοπούλου, τομεάρχη Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που ζήτησαν να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική επιχειρηματικότητα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, και οι αντιπρόεδροι της ΚΕΕ, κκ. Ιορδάνης Τσώτσος, Άγγελος Τσατσούλης και Παύλος Τονικίδης, ο γενικός γραμματέας, κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, και ο οικονομικός επόπτης, κ. Γεώργιος Χονδρογιάννης, αναφέρθηκαν διεξοδικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ελληνικές επιχειρήσεις και γενικότερα η ελληνική οικονομία. 

Η Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕ τόνισε ότι είναι αναγκαία η όσο το δυνατόν συντομότερη άρση των τραπεζικών περιορισμών, η διευθέτηση του προβλήματος των κόκκινων δανείων, η άμεση ενεργοποίηση του επενδυτικού νόμου και των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, η θεσμοθέτηση ενός απλού, δίκαιου και κυρίως ανταγωνιστικού φορολογικού συστήματος, καθώς και ενός βιώσιμου και αναπτυξιακού ασφαλιστικού συστήματος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΕ, κ. Κ. Μίχαλος, στον επιμελητηριακό θεσμό, τονίζοντας τις μεγάλες δυνατότητες που έχουν τα επιμελητήρια και το έργο που προσφέρουν σήμερα στις επιχειρήσεις – μέλη τους εν μέσω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης. Ο κ. Μίχαλος ενημέρωσε τις εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας ότι με τον πρόσφατο νόμο 4314/2014 η λειτουργία των επιμελητηρίων παραμένει αποτελεσματική και ταυτόχρονα η προσφορά τους στα μέλη τους έχει αναβαθμιστεί.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Παύλος Τονικίδης: α) Επέστησε την προσοχή των εκπροσώπων της Νέας Δημοκρατίας στο γεγονός ότι, όταν ένα κόμμα εξουσίας βρίσκεται στην Αντιπολίτευση συμφωνεί απολύτως με τις θέσεις του Επιμελητηριακού κόσμου. Πράγμα που δεν τηρείται όταν το κόμμα αυτό καταστεί κυβέρνηση και β) Ζήτησε μια ρεαλιστική και ευνοϊκή για τις επιχειρήσεις διαχείριση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων. Να έχουν δηλαδή οι δανειολήπτες επιχειρηματίες τη δυνατότητα να διαπραγματευθούν οι ίδιοι τα δάνεια τους απευθείας με τις Τράπεζες. Αυτό σημαίνει στην πραγματικότητα ότι τα δάνεια αυτά δεν πρέπει να «εκχωρηθούν» σε αμφίβολης υπόστασης εταιρείες είσπραξης που καιροφυλακτούν .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.