Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Επιμελητήριο: "Οικονομικές επιπτώσεις του προσφυγικού στο νομό Κιλκίς"

Το κρίσιμο πρόβλημα των οικονομικών επιπτώσεων του προσφυγικού στο νομό Κιλκίς αλλά και η θετική ανταπόκριση της πολιτείας στο αίτημα Δημιουργίας Ζώνης Φορολογικών Κινήτρων στην περιοχή του Κιλκίς ήταν τα κυριότερα θέματα που απασχόλησαν τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κιλκίς στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα που έγινε την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016.

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της πολιτείας να υποβαθμίσει τα τελωνεία του νομού (από Α' σε Β' τάξη) η οποία ως γνωστόν κατόπιν οδήγησε σε συντονισμένη αντίδραση του Επιμελητηρίου και όλων των Φορέων του Νομού Κιλκίς, ο κ. Τονικίδης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά και δεσμεύτηκε για την αναθεώρηση της απόφασης. 

Αναγνώρισε επίσης και την αναγκαιότητα λειτουργίας αναβαθμισμένων Τελωνείων σε μια περιοχή στην οποία δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις με ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό, παίρνοντας υπόψη και τις τελευταίες δραματικές εξελιξεις του προσφυγικού ζητήματος που λαμβάνει χώρα στην περιοχή. Θετική όμως ήταν και η ανταπόκριση του κ. Αλεξιάδη στο πάγιο αίτημα του Επιμελητηρίου για τη δυνατότητα δημιουργίας Ενιαίας Ζώνης Φορολογικών Κινήτρων όπου και αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στο προσεχές μέλλον.

Στη συνέχεια ο κ. Τονικίδης έκανε εκτενή αναφορά σε δύο σημαντικές δράσεις του Επιμελητηρίου:

· Της δημιουργίας Κέντρου Υπηρεσιών Επιχειρηματικής ανάπτυξης και παροχής μικροχρηματοδοτήσεων (5.000 έως 35.000 ευρώ) προς τα μέλη του (έργο micro STARS.)

· Τη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Δημοπρατηρίου Αγροτοδιατροφικών Προϊόντων που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να κάνουν συναλλαγές σε μορφή χρηματιστηριακών διαπραγματεύσεων χωρίς μεσάζοντες.

Τέλος έγινε εκτενή ενημέρωση των παρευρισκομένων για την έναρξη της διαδικασίας κατάθεσης αιτήσεων στα 4 νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ:

· “Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης”

· "Νεοφυής Επιχειρηματικότητα"

· "Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών υφιστάμενων επιχειρήσεων με την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές"

· "Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών") καθώς και στη δυνατότητα συμμετοχής στην επιχειρηματική Αποστολή στην Ιταλία μέσω του προγράμματος Erasmus, η οποία θα πραγματοποιηθεί 10-16 Απριλίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.