Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Σηκώνουν τα χέρια οι γιατροί στην Ειδομένη

Γενικότερα η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Οι γιατροί διαφόρων οργανώσεων της περιοχής όπως δήλωσαν στο ka-business.gr δέχονται στο χώρο τους εκατοντάδες ανθρώπους με αναπνευστικά προβλήματα και ιώσεις καθημερινά. 

Ενδεικτικά οι γιατροί χωρίς σύνορα δέχονται περίπου 200 παιδιά κάθε μέρα στο δικό τους οργανωμένο camp και οι γιατροί του κόσμου έχουν να αντιμετωπίσουν επιπλέον και τα ψυχολογικά προβλήματα -όπως μας είπαν- των ηλικιωμένων μεταναστών και προσφύγων.

«Εάν δεν δοθεί μία λύση για το πού θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι άμεσα, τότε τα χειρότερα έρχονται» καταλήγουν.

Ο κόσμος έχεις ξεπεράσεις τους 14.500 πρόσφυγες και τα σύνορα είναι επ΄ αόριστον κλειστά. Την ίδια ώρα αυξάνονται οι καταγγελίες για άγριους ξυλοδαρμούς των σκοπιανών στρατιωτών -που έχουν αυξηθεί στα σύνορα- εις βάρος των προσφύγων.

Στην απόγνωσή τους οι πρόσφυγες προσπαθούν να περάσουν παράνομα τα σύνορα με αποτέλεσμα να ξυλοκοπούνται και να επιστρέφουν, χωρίς χρήματα και κινητά, αφού τους τα έχουν αρπάξει οι σκοπιανοί.

Οι καιρικές συνθήκες έχουν επιδεινώσει την κατάσταση θα λέγαμε έδωσαν την χαριστική βολή. Τα λιγοστά υπάρχοντά τους έχουν βραχεί και καθημερινά μικροί μεγάλοι ζούνε σε λασπότοπο και έναν απέραντο σκουπιδότοπο, καθώς οι εθελοντές δεν προλαβαίνουν να καθαρίζουν.

Στην είδηση πως τα σύνορα κλείνουν, μετανάστες και πρόσφυγες δηλώνουν χαρακτηριστικά «...δεν πάμε πουθενά... δεν το κουνάμε από την Ελλάδα έως ότου βρεθεί λύση να μετακινηθούμε σε μία Ευρωπαϊκή χώρα μακριά από τον πόλεμο...».

... τουλάχιστον ας κάνει την εμφάνισή του το κράτος που μέχρι σήμερα δεν το έχουμε δει κάπου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.