Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Πρόσφυγες: Ψήφισμα Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Ψήφισμα Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
"Ο Σύλλογος Εργαζομένων Π.Κ.Μ. -της περιφέρειας που στα γεωγραφικά της όρια βρίσκονται εγκλωβισμένοι πρόσφυγες,μετανάστες πάνω από 12.000 στην Ειδομένη σε άθλιες συνθήκες και πάνω από 6.000 στις ανοικτές δομές φιλοξενίας στο Χέρσο,την Ν. Καβάλα και τα Διαβατά - ενώνει την φωνή του και τη δράση του με άλλες συλλογικότητες, ενδυναμώνοντας το κίνημα αλληλεγγύης του λαού μας που αντιμάχεται την ξενοφοβία & το ρατσισμό και ανατρέχοντας στην προσφυγική εμπειρία των προγόνων μας, δίνει μαθήματα ανθρωπισμού, φιλοξενίας και αλληλεγγύης σε όλη την Ευρώπη! 

Είναι καθήκον όλων μας να παλέψουμε για: 

Την αποτροπή της αντίληψης της Ευρώπης-φρούριο που επιδιώκει την κατάργηση των Διεθνών Συνθηκών και υψώνει φράκτες στην είσοδο των προσφύγων στην Ε.Ε. Είμαστε απέναντι στο μέτωπο των χωρών του Βίζεγκραντ που τρέφουν την ξενοφοβία & το ρατσισμό, γιατί αυτές οι ιδέες προκαλούν άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων στην Κεντρική Ευρώπη. Απαιτούμε άμεσα να ανοίξουν τα σύνορα και η Ευρώπη να αποδεχθεί την μετεγκατάσταση του μεγάλου αριθμού προσφύγων (~44.000) που βρίσκονται στη χώρα μας. Το ζήτημα να λύνεται στις χώρες της πρώτης υποδοχής όπως είναι η Τουρκία,ο Λίβανος και η Ιορδανία. 

Τον άμεσο τερματισμό του πολέμου στη Συρία και κάθε σύρραξης στην ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής καθώς και τον τερματισμό στις εξαγωγές όπλων από ΗΠΑ,Ευρώπη, Ρωσία κ.ά., καθώς και των παράνομων εξαγωγών πετρελαίων από τον ISIS.

Η Προσφυγική κρίση μας αφορά όλους! Ο κοινωνικός αποκλεισμός και ο ρατσισμός δεν βλάπτει μόνο τους πρόσφυγες, αλλά εθίζει την κοινωνία σε αντιλήψεις να υπάρχουν άνθρωποι χωρίς δικαιώματα!

Οι δράσεις θα έχουν διάρκεια και ζητάμε την διαθεσιμότητα και τον εθελοντισμό των μελών μας. Προς το παρόν συνεχίζουμε την συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης και θα είμαστε σε διαρκή ενημέρωση."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.