Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει τους σκοπιανούς για παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας

Νέες καταγγελίες κατά των Σκοπίων για παραβίαση του διεθνούς δικαίου εξαπέλυσε σε τηλεοπτική παρέμβαση ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς μιλώντας στον τηλεοπτική σταθμό Action 24 και στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα Ελεύθερος Σκοπευτής.

Ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι την προηγούμενη εβδομάδα σκοπιανοί αστυνομικοί και συνοριοφύλακες επιτέθηκαν κατά των προσφύγων όταν αυτοί επιχείρησαν να εισέλθουν στην επικράτεια των Σκοπίων και πέταξαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης εντός της Ελληνικής Επικράτειας. 

Πρόκειται για μια παράνομη ενέργεια των Σκοπίων που παραβίασε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και συνιστά επιθετική ενέργεια κατά της Πατρίδας μας σημείωσε ο Νότης Μαριάς, ο οποίος επισήμανε επίσης ότι δεν υφίσταται νεκρή ζώνη στα σύνορα Ελλάδας- Σκοπίων όπως διατείνονται εντελώς λανθασμένα ορισμένα ξένα ΜΜΕ.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν απέστειλε Ρηματική Διακοίνωση διαμαρτυρίας κατά των Σκοπίων για την παράνομη και επιθετική ενέργεια της ρήψης δακρυγόνων, χημικών αλλά και χειροβομβίδων κρότου λάμψης εντός του Ελληνικού εδάφους όπου και βρισκόταν οι πρόσφυγες αλλά και δεκάδες Έλληνες δημοσιογράφοι όπως φαίνεται καθαρά και από τα σχετικά βίντεο που προβλήθηκαν σε διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τα Σκόπια συνεχίζουν να παρανομούν παρατήρησε ο Νότης Μαριάς. Έτσι αφού όπως επισήμανε και ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου περί προστασίας των προσφύγων τους έκλεισαν τα σύνορα στη συνέχεια δεν δίστασαν να παραβιάσουν και την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας ρίχνοντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Στην συνέντευξή του ο Νότης Μαριάς επανέφερε τις προτάσεις του για άμεση αποχώρηση της Ελλάδας από τη Σένγκεν και την επιβολή Οικονομικού εμπάργκο σε Σκόπια και Αλβανία προκειμένου να αναγκαστούν να ανοίξουν τα σύνορά τους για τους πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου