Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

«Κιλκίς: Βιώσιμη Πόλη»

Τη Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016, η Περιβαλλοντική Ομάδα του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς στα πλαίσια του προγράμματος «Κιλκίς: Βιώσιμη Πόλη», συνοδευόμενη από την υπεύθυνη καθηγήτρια Σιδηροπούλου Ελένη, πραγματοποίησε δράση με θέμα «Διάβαση Πολιτισμού: Σεβασμός στα δικαιώματα των πεζών».

Η δράση έλαβε χώρα στη διάβαση απέναντι από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κιλκίς και στόχο είχε να παρατηρήσουν τα μέλη της Περιβαλλοντικής Ομάδας κατά πόσο οι οδηγοί της πόλης σέβονται το κατοχυρωμένο από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας δικαίωμα των πεζών να προηγούνται στις διαβάσεις. Όσοι οδηγοί παραχωρούσαν προτεραιότητα στους πεζούς μαθητές, επιβραβεύονταν με ένα γλαστράκι με πανσέδες με το μήνυμα «Δείχνω Πολιτισμό: Σέβομαι τον Πεζό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη δράση η περιβαλλοντική ομάδα συνεργάστηκε με τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία νομού Κιλκίς «βηματίΖΩ» που αφενός συμμετείχε ενεργά στη δράση αλλά και έφερε στα μέλη της ομάδας ένα αναπηρικό καρότσι ώστε να ελέγξουν εάν η θέα του καροτσιού ευαισθητοποιούσε περισσότερο τους οδηγούς. Τα μέλη του Συλλόγου προσέφεραν και χειροποίητα μπρελόκ που δίνονταν μαζί με το γλαστράκι στους οδηγούς που παραχωρούσαν προτεραιότητα στους πεζούς.

Τέλος, τοποθετήθηκαν εικονικές κλήσεις της Ένωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών στα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που εντοπίσθηκαν στη διαδρομή προς το σημείο της δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.