Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Η τοποθέτηση του ΚΚΕ στη σύσκεψη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Τη Δευτέρα 7 Μάρτη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με το Γραμματέα της ΤΕ Κιλκίς Κώστα Σιδηρόπουλο και τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κιλκίς και δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Φαχουρίδη, παραβρέθηκε στη σύσκεψη που κάλεσε η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς.
Η σύσκεψη είχε σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων του Νοσοκομείου Κιλκίς, τα οποία οξύνονται μέρα με τη μέρα και αφορούν όλους τους τομείς λειτουργίας του (έλλειψη προσωπικού, έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής, απλήρωτες ώρες εργασίας, εφημερίες, υποχρηματοδότηση κ.ά.), καθώς και την ανάδειξη της όξυνσης των παραπάνω προβλημάτων λόγω του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων στην Ειδομένη και γενικότερα στο νομό, οι οποίοι περιθάλπονται στην πλειοψηφία τους στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

Στην τοποθέτησή του ο Κώστας Σιδηρόπουλος σημείωσε ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να βρεθούν λύσεις, απαιτείται πρώτα απ’ όλα να αναδειχθούν οι αιτίες που το δημιούργησαν. Εξήγησε ότι τόσο η όξυνση των προβλημάτων του νοσοκομείου, όσο και η όξυνση του προσφυγικού, έχουν την αιτία τους στους ανταγωνισμούς των μονοπωλιακών ομίλων, οι οποίοι για να εξασφαλίσουν την διαρκή κερδοφορία τους, στο εσωτερικό των κρατών επιδιώκουν τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, ενώ στο εξωτερικό δε διστάζουν να «βγάλουν και τα όπλα» για να ελέγχουν πλουτοπαραγωγικές πηγές.

Ανέφερε ότι ενώ οι ελληνικές κυβερνήσεις, τόσο η σημερινή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όσο και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, από τη μία χρηματοδοτούν με διάφορους τρόπους τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, τις ιδιωτικές επιχειρήσεις στον κλάδο της υγείας, τους φαρμακοβιομήχανους, από την άλλη με διάφορα προσχήματα μειώνουν τη χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων ταυτόχρονα με τη μείωση του εισοδήματος της λαϊκής οικογένειας.

Έθεσε το ζήτημα ότι η λύση του προβλήματος πρέπει να αποτελέσει υπόθεση του λαϊκού κινήματος, να αποτελέσει υπόθεση των σωματείων του νομού, σε κατεύθυνση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών, που σημαίνει αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, μόνιμο προσωπικό με βάση τις πραγματικές ανάγκες, αύξηση της χρηματοδότησης κ.ά.

Σ’ αυτό το σημείο επισήμανε ότι στον αγώνα και την πάλη των εργαζομένων δεν μπορούν να χωρέσουν άνθρωποι και πολιτικές που έχουν ευθύνες για την προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής όλο το προηγούμενο διάστημα, που στηρίζουν την ιδιωτικοποίηση της υγείας, που κλείνουν τα μάτια τις αιτίες του προσφυγικού ή που σπέρνουν την ξενοφοβία, τον εθνικισμό και το ρατσισμό.

Ο Κ.Σιδηρόπουλος αναφέρθηκε στη συνολική πρόταση του ΚΚΕ για το Προσφυγικό και για το ζήτημα της Υγείας, τονίζοντας ότι το αίτημα για παροχή ιατροφαρμακευτικής φροντίδας στους πρόσφυγες αποκλειστικά μέσω του κράτους (και όχι μέσω ΜΚΟ ή άλλων ιδιωτικών φορέων) πρέπει να συνδέεται με το αίτημα για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό της χώρας και να στοχεύει στην αιτία που γεννά τα προβλήματα, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το ίδιο το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.