Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Η ισότητα των φύλων μέσα από τη δημιουργική ματιά των μαθητών και μαθητριών

Εκδήλωση για τη βράβευση των μαθητών και μαθητριών, που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Αφίσας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, διενεργήθηκε σήμερα στο Ινστιτούτο Θερβάντες Αθηνών, με συγκινητική την παρουσία μαθητριών και μαθητών από σχολεία που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό, ενώ κάποιες μαθήτριες και ορισμένοι μαθητές έσπευσαν να μοιραστούν με το κοινό ιδέες και σκέψεις τους από την εμπειρία τους μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία.

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, επισημαίνοντας ότι:

«Τα έργα των μαθητών και των μαθητριών για την ισότητα των φύλων αποτελούν σήμερα τους πρωταγωνιστές της πάταξης των στερεοτύπων, όπως αυτή αποτυπώνεται στις αφίσες τους»

Επίσης, η Γενική Γραμματέας τόνισε ότι, παρά το γεγονός ότι η εκδήλωση αποτέλεσε πρωτοβουλία της ΓΓΙΦ, εντούτοις υλοποιήθηκε ως προϊόν της συνεργασίας των συμμετεχόντων σχολείων, των μαθητών, μαθητριών, καθώς και των εκπαιδευτικών, που υποστήριξαν τη δημιουργική διάθεση και ικανότητα των παιδιών.

Σκοπός του εν λόγω διαγωνισμού υπήρξε η προσέλκυση ενδιαφέροντος και η ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών για θέματα ισότητας, ώστε, προβάλλοντας το δημιουργικό τους ταλέντο, να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα, που θα αναπαριστούν την ισότητα των φύλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο στόχος αντικατοπτρίστηκε μέσα από τις περίπου 200 συμμετοχές μαθητικών έργων, που παραλήφθηκαν στη Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Κωνσταντίνα Κούνεβα, Ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και Ειρήνη Αγαθοπούλου, πρόεδρος του ΚΕΘΙ, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε και η προβολή της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «το ροζ σάρι», την οποία παραχώρησε το Ινστιτούτο Θερβάντες και στην Έκθεση του οποίου τα έργα των παιδιών θα παραμείνουν για τις δυο επόμενες ημέρες.

Η Γενική Γραμματέας, συγχαίροντας και ευχαριστώντας όλους για τη συμμετοχή τους, ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες και στη συνέχεια προέβη στη βράβευση των σχολείων, η οποία για τις τρείς πρώτες θέσεις αντιστοιχεί σε ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στην προσφορά βιβλίων, ενώ για τις οχτώ επόμενες αντιστοιχεί σε τιμητικούς επαίνους συμμετοχής. Βιβλία προσφέρθηκαν και για τη βιβλιοθήκη των Σχολείων.

Ειδικότερα, η κατανομή των νικητήριων σχολείων, έχει ως εξής:
Την 11η θέση κατέκτησε το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Α’ Βάθμιας Πειραιά

Την 10η θέση κατέκτησε το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Ρόδου

Την 9η θέση κατέκτησε το 1ο ΕΠΑΛ Νεάπολης Θεσσαλονίκης

Την 8η θέση κατέκτησε το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ορεστιάδας

Την 7η θέση κατέκτησε το ΕΠΑΛ Κορυδαλλού

Την 6η θέση κατέκτησε το ΓΕΛ Καρέα

Την 5η θέση κατέκτησε το 5ο ΓΕΛ Νίκαιας

Την 4η θέση κατέκτησε το 3ο Γυμνάσιο Νάουσας

Την 3η θέση κατέκτησε το ΓΕΛ Διδυμότειχου

Την 2η θέση κατέκτησε το 1ο ΕΠΑΛ Καρπάθου

Την 1η θέση κατέκτησε το 2ο ΓΕΛ Κορυδαλλού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.