Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

"Η Ευρώπη δείχνει το καλό της πρόσωπο"

Υπογράφει η διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς, Ελένη Τεχλικίδου
Υπάρχουν δράσεις που μας θυμίζουν, ακόμα και τώρα πως η Ευρώπη μπορεί να λειτουργήσει ενωτικά και συνεργατικά. Προγράμματα τα οποία γίνονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας που όμως έχουν ποιότητα και αξία.

Ένα από αυτά τα προγράμματα είναι και το ERASMUS+ με τίτλο "Together Better- Join Us" στο οποίο συμμετέχει το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανταλλαγής (μέσω επισκέψεων) εκπαιδευτικών και μαθητών δημοσίων σχολείων. Το πρόγραμμα έχει διετή διάρκεια και οι συμμετέχουσες χώρες είναι οκτώ (Ελλάδα, Πορτογαλία, Βέλγιο, Λετονία, Τουρκία, Εσθονία, Πολωνία και Ιταλία) . Στην διάρκεια του προγράμματος θα γίνουν και οι αντίστοιχες επισκέψεις, διάρκειας πέντε ημερών, σε κάθε συμμετέχουσα χώρα.

Στο πλαίσιο λοιπόν του ERASMUS+ το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κιλκίς εκπροσωπούμενο από δύο εκπαιδευτικούς, την Διευθύντρια κα. Τεχλικίδου Ελένη και την εκπαιδευτικό κα. Καλαμάτα Αναστασία, ταξίδεψε στις 11 Ιανουαρίου στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στην πόλη Κόρτριγκ όπου συνάντησε τους ευρωπαίους εταίρους του προγράμματος. Σκοπός της συγκεκριμένης συνάντησης ήτανε η γνωριμία με τα διαφορετικά εκπαιδευτικά συστήματα των συμμετεχόντων χωρών αλλά και η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών πάνω σε εκπαιδευτικά θέματα.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο πρόβλημα της παραβατικής σχολικής συμπεριφοράς. Κάθε εταίρος παρουσίασε, μετά από έρευνα στο σχολείο του, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τις τεχνικές που υιοθετεί για την πρόληψη και αντιμετώπιση των συγκεκριμένων καταστάσεων. Η τελική συζήτηση μεταξύ των εταίρων ανέδειξε την σπουδαιότητα του προβλήματος, τις κοινές πρακτικές που ακολουθούνται αλλά έδωσε και το ερέθισμα για την ανάπτυξη νέων τεχνικών.

Οι βαλίτσες της επιστροφής ήτανε γεμάτες με όμορφες στιγμές, εμπειρία αλλά και γνώση, γνώση η οποία μεταλαμπαδεύτηκε στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. αλλά και τους μαθητές του.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί στις 10 Απριλίου με τους ευρωπαίους εταίρους να συναντώνται αυτή τη φορά στην Ρίγα της Λετονίας και να εργάζονται πάνω στην ανίχνευση και ανάπτυξη των ταλέντων των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.