Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Επιχείρηση διάσωσης στη δασική περιοχή Καστανερής (περιοχή Στραβοποτάμου)

Δελτίο τύπου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας
Επιχείρηση ανεύρεσης και διάσωσης κινδυνευόντων ανθρώπων, οργανώθηκε από την Υπηρεσία μας όταν έλαβε την πληροφορία από το Κέντρο του «112» (νέου Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης) για εντοπισμό και ανεύρεση ομάδας είκοσι (20) πεζοπόρων (εκδρομέων) καθώς επίσης και αναζήτηση και απεγκλωβισμό ενός (1) μεσήλικου ατόμου λόγω αποπροσανατολισμού του και αποκοπή του από υπόλοιπη ομάδα πεζοπόρων, στην δασική περιοχή Καστανερής (Στραβοπόταμος).

Αμέσως κινητοποιηθήκαμε με δύο (2) Πυροσβεστικά οχήματα και πέντε (5) Πυροσβέστες και παράλληλα υπήρξε συνδρομή από την ΕΛ.ΑΣ. και το Δασαρχείο Γουμένισσας. Επίσης υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με την υπεύθυνη της πεζοπορίας – εκδρομής όσο και με την εγκλωβισμένη, που προσπαθούσε να μας προσδιορίσει το ακριβές σημείο εντοπισμού της αλλά και την κατάσταση της υγείας της.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (έντονη βροχόπτωση και κατά σημεία χιονόπτωση, με χαμηλές θερμοκρασίες και ομίχλη) καθόλη την διάρκεια της επιχείρησης, ήταν δύσκολη η προσέγγιση του χώρου με τα οχήματα της Υπηρεσίας μας αφού οι δασικοί δρόμοι είχαν υποστεί αυλακώσεις. Η τοπογραφία κα το ανάγλυφο της περιοχής δυσχέραινε και την τηλεφωνική επικοινωνία με την εγκλωβισμένη με αποτέλεσμα να χαθεί κάθε επικοινωνία μαζί της όταν πλέον είχε βραδιάσει.

Η ομάδα των είκοσι (20) πεζοπόρων κατάφερε να φτάσει σε ασφαλή σημείο στην άσφαλτο της επαρχιακής οδού «Καστανερής – Λιβαδίων» όπου τους περίμενε το μισθωμένο λεωφορείο της εκδρομής τους.

Υπήρξε άμεσα ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων από την 2η Ε.Μ.Α.Κ. με ένα (1) πυροσβεστικό όχημα και δύο (2) Πυροσβέστες, την Π.Υ. Κιλκίς και την Π.Υ. Γιαννιτσών με άλλα (2) πυροσβεστικά οχήματα και τέσσερις (4) Πυροσβέστες.

Με την συνδρομή επανδρωμένου περιπολικού οχήματος του Α.Τ. Γουμένισσας και με την καθοδήγηση των δύο (2) δασοφυλάκων της συγκεκριμένης δασικής περιοχής, που μας διέθεσε το Δασαρχείο Γουμένισσας, αλλά και τις πληροφορίες που συλλέξαμε από την υπεύθυνη της εκδρομής – πεζοπορίας κ. Κ.Μ. καταφέραμε να εντοπίσουμε την εγκλωβισμένη γυναίκα κ. Σ.Δ. πριν τα μεσάνυχτα και στην συνέχεια την μεταφέραμε έως το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. που βρίσκονταν σε ετοιμότητα στην ασφαλτοστρωμένη επαρχιακή οδό «Καστανερής – Λιβαδίων». Η διασωθείσα διαμετακομίσθηκε στο Γ.Ν. & Κ.Υ. Γουμένισσας για τις Πρώτες Βοήθειες όπου και διαπιστώθηκε ότι ήταν καλά στην υγεία της.

Δεν υπήρξε κανένας άλλος τραυματισμός.

Στην επιχείρηση «αναζήτησης και διάσωσης» που οργανώθηκε συνέδραμαν και μέλη της Εθελοντικής Ομάδας του Κυνηγετικού Συλλόγου Παιονίας «ΤΟ ΠΑΪΚΟ» μαζί με οχήματα 4Χ4 ενώ παράλληλα κλήθηκαν και προσήλθαν στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Π.Υ. Γουμένισσας ομάδα εφτά (7) ατόμων της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστόλων (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.) για τυχόν χρησιμοποίησή τους στο έργο της έρευνας – διάσωσης.

Την επιχείρηση συντόνιζε ο Διοικητής της ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑΣ Επιπυραγός Γκαντίδης Χρήστος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.