Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Έκθεση ζωγραφικής της Αθηνάς Τσιρίκα στη Θεσσαλονίκη





Από 22 Φεβρουαρίου έως τέλη Μαρτίου 2016.
Χώρος έκθεσης: Τσαγερί Ζώγια, Τσιμισκή και Κομνηνών γωνία
(1ος όροφος) Θεσσαλονίκη.
Η έκθεση έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για δύο λόγους. Αφ' ενός επειδή ισορροπεί με επιτυχία ανάμεσα σε μοντέρνα και μεταμοντέρνα στοιχεία. Αφ' ετέρου γιατί η έντονα συμβολοποιητική αφήγηση στηρίζεται πάνω σε μεγάλη σχεδιαστική βεβαιότητα και μελετημένη ποσότητα αφαίρεσης της αναγνωρισιμότητας.

Τα μοντερνικά στοιχεία εντοπίζονται στην διαρρύθμιση του βάθους χαρακτηριστικό στοιχείο οι χρωματικοί συνδυασμοί ζεστών και έντονων χρωμάτων που ρέουν χαρακτηριστικά που αφαιρούνται, παιχνίδι χρώματος φιγούρας με φως και σκιά ...

Το περιβάλλον είναι μια Αστική Τάξη εκλεπτυσμένη που ακούει μουσική δωματίου και παίρνει το τσάι της, χορεύει, παίζει μουσική ονειρεύεται, ερωτεύεται, αγαπάει... καθώς εξαφανίζεται σαρωμένη από την Κρίση της Δύσης και τον θάνατο του Διαφωτισμού ...φτάνοντας στη σύγχρονη γυναίκα, τους ρόλους που καλείται να παίξει στη σημερινή κοινωνία παράλληλα με τον ερωτισμό και τον αισθησιασμό που εκπέμπει .... ένα γυναικείο σώμα που συνεχίζει να παράγει μουσική και φωτιά ακόμα κι όταν το στοχεύει η ηλικία, η ασθένεια, η κόπωση ή η διάλυση του γνωστού κόσμου και του γνωστού ρόλου της Γυναίκας.

Στα έργα της Αθηνάς υπάρχει έντονο το στοιχείο του λυρισμού και της συναισθηματικής γραφής μεταφέροντας τις περισσότερες φορές το ποιητικό λόγο στον καμβά με χρώμα αλλά και στο χαρτί ζωγραφίζοντας ποιήματα με στίχους ...συναισθήματα ...πεθυμιές και νοσταλγία ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.