Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Είναι ο νομός Κιλκίς παραμεθόριος Νομός; Τι θα απαντήσει ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας;

Ανακοίνωση Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Πρόταση στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ.Πάνο Καμμένο υπέβαλε η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα προσθήκης των στελεχών που υπηρετούν σε Μονάδες του Νομού Κιλκίς(σε πρώτη φάση), στην καταβολή Ημερών Εκτός Έδρας ως “Επίδομα Παραμεθορίου”, όπως συμβαίνει με τα αντίστοιχα στελέχη που υπηρετούν σε Έβρο και παραμεθόρια νησιά του Αιγαίου.

Στην επιστολή της η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. τονίζει τις ιδιαιτερότητες που έχει αυτή την εποχή ο Νομός Κιλκίς, αλλά και το σημαντικό έργο που επιτελούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στον Νομό με τη δημιουργία και τη λειτουργία των Hot Spot και των Κέντρων Φιλοξενίας.

Ο Νομός Κιλκίς είναι παραμεθόριος Νομός και μπορεί να χαρακτηριστεί ως “προβληματική περιοχή” και με ιδιαιτερότητες. Ως εκ τούτου και συνυπολογίζοντας το επιπλέον βάρος που έχουν επωμιστεί τα στελέχη που υπηρετούν σε Μονάδες του Νομού, το αίτημα μπορεί να κριθεί αυτονόητο και πέρα για πέρα δίκαιο.

Δείτε την επιστολή που απέστειλε η Ε.Σ.ΠΕ.Κ.Μ. στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας:
ΠΡΟΣ : Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Παναγιώτη Καμμένο

ΚΟΙΝ : Βουλευτές Κ. Μακεδονίας, ΜΜΕ

ΘΕΜΑ : Καταβολή «Επιδόματος Παραμεθορίου» σε Μονάδες του Ν.Κιλκίς


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Κατόπιν δική σας παρέμβασης και εντολής, θεσπίστηκε η καταβολή 4 (Τεσσάρων) Ημερών Εκτός Έδρας ως «Επίδομα Παραμεθορίου», για τα στελέχη που υπηρετούν στα παραμεθόρια νησιά του Αιγαίου (πλην της Κρήτης) και στον Έβρο. Αν και το συγκεκριμένο μέτρο δεν περιλαμβάνει επί της ουσίας όλη την παραμεθόριο, κατανοούμε τις ιδιαιτερότητες των συγκεκριμένων περιοχών που επιλέξατε για τη θέσπιση της καταβολή των Η.Ε.Ε. και σας το αναγνωρίζουμε ως κάτι πολύ θετικό. 

Παρόλα αυτά, ίσως θα έπρεπε να εξεταστεί η δυνατότητα της προσθήκης και κάποιων ακόμα παραμεθόριων περιοχών που επίσης έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες και να οριστεί και για τα στελέχη που υπηρετούν στις συγκεκριμένες περιοχές η καταβολή Η.Ε.Ε. ως «Επίδομα Παραμεθορίου».

Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά (και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε) τις ιδιαιτερότητες που έχει ο παραμεθόριος Νομός Κιλκίς αλλά και το ιδιαίτερο έργο που επιτελούν τα στελέχη που υπηρετούν στις Μονάδες του Νομού αυτή την εποχή. Γνωρίζεται τον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στο Νομό, γνωρίζεται το έργο που έχουν εκτελέσει τα στελέχη που υπηρετούν στο Νομό με τη δημιουργία των κέντρων φιλοξενίας και φυσικά το έργο που επιτελούν οι Μονάδες του Νομού καθημερινά σε αυτά.

Επίσης σας αναφέρουμε ότι το «Επίδομα Παραμεθορίου» όπως γνωρίζετε, δεν έχει ρυθμιστεί δια Νόμου και δίδεται με τη μορφή οδοιπορικών εξόδων με καταβολής Η.Ε.Ε. Ως εκ τούτου, μπορείτε να προσθέσετε στις περιοχές που ήδη καταβάλλονται και τις Μονάδες του Νομού Κιλκίς (ίσως και άλλες παραμεθόριες περιοχές με ανάλογες ιδιαιτερότητες των Μονάδων τους) και να άρετε την καταβολή τους, όταν και εφόσον εξομαλυνθεί η κατάσταση με τη φιλοξενία προσφύγων-μεταναστών και τη λειτουργία των κέντρων φιλοξενίας στο Νομό.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα προσωπικού, ελπίζουμε να εξετάσετε τη δυνατότητα υλοποίησης της παραπάνω πρότασης μας.

Οι Βουλευτές στους οποίους κοινοποιείται η παρούσα επιστολή, παρακαλούνται για την ανάδειξη του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.