Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Εγκαινιάστηκε η έκθεση εικαστικών ''731 – Γολγοθάς'' στο Κιλκίς

Γλυπτές συνθέσεις και εικόνες από τα πολεμικά γεγονότα του ελληνοϊταλικού πολέμου σφραγίζουν την πρώτη ατομική έκθεση εικαστικών του εκπαιδευτικού και αυτοδίδακτου γλύπτη Αθανασίου Ν. Κατσιάνη που εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 9 Μαρτίου στην Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής. Πηγή έμπνευσης της έκθεσης εικαστικών που φέρει τον τίτλο ''731 – Γολγοθάς'' είναι η επιτυχημένη απόκρουση της εαρινής αντεπίθεσης των Ιταλών στο ύψωμα στρατηγικής σημασίας ''731''.

Πλήθος κόσμου παρέστη στην τελετή των εγκαινίων και είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το έργο του δημιουργού σε μία ατμόσφαιρα ανάλογη με το κλίμα της τότε εποχής, Μέσω οθόνης παρουσιάστηκαν καρέ – καρέ στιγμιότυπα από το ύψωμα 731 ενώ παράλληλα εκτέθηκαν και αντίγραφα εφημερίδων της πολεμικής περιόδου.

Την έκθεση εικαστικών του κ. Κατσιάνη προλόγισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Τσαντάκης ενώ χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Κιλκίς και δημοτικός σύμβουλος Κώστας Παπαδάκης, ο πρώην Δήμαρχος Κιλκίς Τάσος Αμανατίδης και ο συνταγματάρχης ε.α. Γεώργιος Βαρδάκας. Ο τελευταίος χάρισε στον κ. Κατσιάνη το βιβλίο ''Εαρινή Επίθεση – 9 Μαρτίου 1941'' το οποίο πραγματεύεται το στρατιωτικό σκέλος της πολεμικής επιχείρησης.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων οι δημοτικοί σύμβουλοι Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα, Παύλος Τονικίδης, Ιωάννα Ρούσσου, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς Κώστας Αθανασόπουλος, πολλοί εκπαιδευτικοί, μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου – Λυκείου Κιλκίς.

Η έκθεση εικαστικών ''731 - Γολγοθάς'' φέρει τη διοργανωτική υποστήριξη της Θρακικής Εστίας Κιλκίς, τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς (Αντιδημαρχία Πολιτισμού) και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 20 Μαρτίου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 12:00 & 16:00 – 20:00

Κυριακή 17:00 – 20:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.