Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

2ωρη στάση εργασίας στο "Μαρινόπουλο", την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2016, από 8 - 10 π.μ.

Ανακοίνωση Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης
Η διοίκηση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων πήρε την απόφαση για κήρυξη 2ωρης στάσης εργασίας στα καταστήματα και την αποθήκη της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ. Η συγκεκριμένη απόφαση προκύπτει από την ανάγκη οι εργαζόμενοι αγωνιστικά να εκφράσουν την αντίθεση τους και να βάλουν φρένο στα σχέδια της εργοδοσίας, στην επίθεση που έχει εξαπολύσει, στην αβεβαιότητα, την ανασφάλεια και το φόβο για το τι θα γίνει. 

Εδώ και πολλούς μήνες οι εργαζόμενοι στον ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ δέχονται ολομέτωπη επίθεση από την εργοδοσία η οποία προχωρά σε κλεισίματα δεκάδων καταστημάτων, σε μαζικές απολύσεις με τη μορφή και της οικειοθελούς αποχώρησης, σε μειώσεις μισθών και περικοπή των επιδομάτων με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας. Όλο αυτό το διάστημα πάνε στη δουλειά με την αγωνία αν θα είναι οι επόμενοι που θα απολυθούν, αν το κατάστημα που εργάζονται είναι το επόμενο που θα κλείσει, αν θα υποστούν νέες μειώσεις.

Εκατοντάδες συνάδελφοι μας έχασαν τη δουλειά τους και προστέθηκαν στο 1,5 εκατομμύριο των ανέργων.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΡΑ!

Η εταιρεία κρατάει επτασφράγιστο μυστικό από τους εργαζόμενους τα ολοκληρωμένα σχέδια της παρά το ντόρο που έχει κάνει η ανακοίνωση της συμφωνίας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ για τη δημιουργία νέας εταιρείας με τα 33 υπερμάρκετ. Κουβέντα δεν έχει πει για τους εργαζόμενους τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα τους.

ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

ΜΗΝ ΔΕΧΤΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ


Η συμφωνία αυτή παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ ως θετική για την εταιρεία του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ και συνολικά για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου. Η πείρα μας από τέτοιου είδους συμφωνίες, εξαγορές και συγχωνεύσεις λέει ότι το μάρμαρο πάντα το πληρώνουν οι εργαζόμενοι και ποτέ δεν γίνονται με γνώμονα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, μισθών και δικαιωμάτων. Στόχος των μεγαλοεργοδοτών είναι η εξασφάλιση της κερδοφορία τους, η οποία επιτυγχάνεται πάνω στα αποκαΐδια των δικών μας δικαιωμάτων.

- Απαντάμε μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά με ενότητα απέναντι στην εργοδοσία και τα σχέδια της.
Σπάμε το φόβο με συλλογικές διαδικασίες και αποφάσεις σε κάθε κατάστημα για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση.
Δεν παρασυρόμαστε από τα διάφορα τσιράκια της εργοδοσίας που θέλουν να μας καθησυχάσουν.
Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μας.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

· Να ακυρωθούν τώρα όλες οι απολύσεις, κανένας εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του.

· Καμμία μείωση μισθών.

· Να επιστραφούν πίσω όσα χρήματα αφαίρεσε η εργοδοσία από το κόψιμο των επιδομάτων και τις μειώσεις μισθών.

· Η κυβέρνηση να πάρει όλη την ευθύνη και να δεσμευτεί για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων 13.000 εργαζομένων που απασχολεί η επιχείρηση και των οικογενειών τους».

Τα κλαδικά σωματεία παίρνουν την πρωτοβουλία για ενιαία μαζική δράση, το νεοσύστατο σωματείο μας στον όμιλο Μαρινόπουλος, σε επίπεδο βορείου Ελλάδας, συντάσσεται με αυτήν την πρωτοβουλία και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.