Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Τροποποίηση δασικής ρυθμιστικής διάταξη καυσοξύλευσης Δασαρχείου Κιλκίς

Απόφαση Δασαρχείου Κιλκίς
Έχοντας υπόψη: 
1. Το Π.Δ. 142/2010 « Οργανισμός της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας –Θράκης».
2. Τη αριθ. Οικ.99386/6-11-2014 (ΦΕΚ τΒ΄3105/18-11-2014) απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης περί «Εξουσιοδότησης προς υπογραφή με εντολή Γενικού Γραμματέα σε προϊστάμενους Δ/νσεων Νομών, Δασαρχείων κ.λ.π.».


3. Τις διατάξεις:

α) του άρθρου 37 του Π.Δ. της 19-11-1928 «Συλλογή και υλοτομία καυσόξυλων»

β) του άρθρου 63 του Ν.Δ. 86/69 «Δασοπονικές μελέτες»

γ) του άρθρου 66 του Ν.Δ. 86/69 «Δασικές αστυνομικές διατάξεις»

δ) του άρθρου 177 του Ν.Δ. 86/69 «Ατελείς και άνευ αδείας υλοτομίες»

4. Την ανάγκη ρύθμισης της υλοτομίας-συλλογής δασικών προϊόντων , της καυσοξύλευσης των κατοίκων της περιοχής ευθύνης της υπηρεσίας μας και την ανάγκη προστασίας της δασικής βλάστησης από ανεξέλεγκτη Λαθροϋλοτομία η οποία τείνει να γίνει μάστιγα για τα δάση της περιοχής.

5. Την παραγωγική δυναμικότητα και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δάση της περιοχής ευθύνης μας.

6. Τις έκτακτες οξυμένες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες λόγω κρίσης που αντιμετωπίζουν οι διαμένοντες πρόσφυγες σε χώρους φιλοξενίας της περιοχής μας.

7. Την με αρ. πρωτ.2975/8-3-2016 απόφαση της Δ/νσης Δασών Κιλκίς με την οποία εγκρίθηκε η τροποποίηση της Δασικής Ρυθμιστικής Διάταξης.

Αποφασίζουμε
Τροποποιούμε την με αριθ. 5/11.104/8-9-2015 ρυθμιστική διάταξη καυσοξύλευσης της υπηρεσίας μας ως εξής:

Γ1. Επιτρέπουμε την συλλογή και μεταφορά κατακείμενων καυσόξυλων καθώς και υπολειμμάτων υλοτομιών από τις υλοτομούμενες συστάδες, μετά την αποκομιδή των δασικών προϊόντων, από συνεργεία ( υπαλλήλων , εθελοντών, δασεργατών ) που θα συστήσουν οι Δήμοι Κιλκίς και Παιονίας, για την κάλυψη αναγκών θέρμανσης των διαμενόντων προσφύγων και εμπλεκομένων υπηρεσιών στους χώρους φιλοξενίας που υπάρχουν στην περιοχή ευθύνης μας. Η ανωτέρω συλλογή και μεταφορά θα γίνεται μόνο με υπόδειξη δασικών υπαλλήλων και σε προκαθορισμένες θέσεις που θα καθορίσει η υπηρεσία μας , και για το χρονικό διάστημα έως 15 Μαΐου 2016.

Κατά τα λοιπά ισχύει η με αριθ. 5/11.104/8-9-2015 ρυθμιστική διάταξη καυσοξύλευσης της υπηρεσίας μας

Ο  Μ.Ε. Γ.Γ.Α.Δ.Μ.-Θ.
Ο Δασάρχης Κιλκίς
Βούρτσας Γεώργιος
M.Sc. Δασολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.