Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Άσε με να σου εξηγήσω γιατί δε θα γίνεις Έλληνας ποτέ!

Γράφει η Βασιλική Μαυρογονάτου*
Φίλε ξένε, εσύ που 600 και πλέον χρόνια ορέγεσαι την Πατρίδα μου, εσύ που εδώ και 200 χρόνια έβαλες να με κυβερνούν δικά σου παιδιά που το παίζουν Έλληνες (δεν ξεγελούν όμως κανένα), για να με πατήσουν και να με αλλοιώσουν. Εσύ που χτίζεις πανέμορφα κτήρια με κίονες και αρχιτεκτονική Ελληνική, εσύ που γεμίζεις τα μουσεία σου με κλεμμένα έργα από τον δικό μου πολιτισμό. Εσύ που τρελαίνεσαι για τις παραλίες μου και τον ήλιο μου και κάθε καλοκαίρι έρχεσαι και τον απολαμβάνεις.

Εσύ που έφτιαξες υπολογιστές με ελληνικό λογισμικό, εσύ που η γλώσσα σου έχει τις ρίζες της στην Ελληνική, εσύ που η Ιατρική σου στηρίζεται στον Ιπποκράτη. Εσύ που διδάσκεσαι ποίηση από τον Όμηρο, εσύ που διδάσκεις στα παιδιά σου Ελληνική ιστορία και Ελληνικούς Θεούς, γιατί δεν έχεις δική σου. Εσύ που το μόνο που μου δίδαξες τόσα χρόνια είναι με ποιο πιρούνι να τρώω και ποιο ποτήρι να χρησιμοποιώ για το κρασί που εγώ σου έμαθα να φτιάχνεις.

Εσύ που θες να μας μοιάσεις και να γίνεις σαν εμάς.

Ένα έχω να σου πω, δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, πολύ απλά γιατί δεν ξέρεις να χορεύεις, όσο κι αν αυτό σου φαίνεται γελοίο.

Εμείς φίλε ξένε έχουμε όμοια λέξη για το χορό τη Χαρά και το Χάρο. Δεν φοβόμαστε το θάνατο, ότι και να κάνεις εμείς τον θάνατο τον χορεύουμε στο Ζάλογγο, εμείς χορεύουμε τον πόλεμο με Πυρρίχιο, εμείς χορεύουμε τη λύπη με Τσάμικο. Όσο και να θεωρείς πως θα μας κάνεις να κλαίμε τη μοίρα μας, κάνεις λάθος, εμείς συναντιόμαστε και χορεύουμε και γελάμε μαζί σου. Τα παιδιά μας τα μαθαίνουμε να χορεύουν μη θαρρείς πως θα τα ξεγελάσεις.

Εμείς είμαστε ξεροκέφαλοι Σαρακατσάνοι, Πόντιοι, Θρακιώτες, Κρητικοί, Μακεδόνες (γνήσιοι και όχι γιαλαντζί), Βλάχοι, είμαστε Πελοποννήσιοι, είμαστε Μικρασιάτες, είμαστε Νησιώτες είμαστε παλικάρια Κρητικοί, είμαστε Ηπειρώτες, είμαστε Στερεολαδίτες.

Μπορεί να ακουγόμαστε διαφορετικοί μα έχουμε όλοι μια ομοιότητα δεν φοβόμαστε τίποτα, είμαστε τρελοί και τα όριά μας έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Πρόσεχε λοιπόν μη τυχόν πάρει καμιά τρελή Σαρακατσάνα το Φλάμπουρα και στο φέρει στο κεφάλι.

*Βασιλική Μαυρογονάτου
Οικονομολόγος – Ειδική Παιδαγωγός

* ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΝΩΜΗΣ
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Facebook
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Twitter
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Pinterest
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Google+
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Dailymotion
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Youtube


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.