Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Αποκριάτικες δράσεις στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς - Μια μέρα στην αρχαία Ελλάδα

Δελτίο τύπου 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς
Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016, αφιερώσαμε το τελευταίο δίωρο της σχολικής ημέρας σε δράσεις αποκριάτικες που ετοίμασαν διάφορες τάξεις.

Το κεντρικό θέμα της φετινής εκδήλωσης ήταν η Αρχαία Ελλάδα και μόλις δόθηκε το σύνθημα, το σχολείο γέμισε αρχαίους θεούς, φιλόσοφους, ήρωες και πολεμιστές, οι οποίοι φρόντισαν να δημιουργήσουν τις στολές τους με υλικά επαναχρησιμοποίησης κυρίως.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με μια παρουσίαση σχετικά με την ιστορία της Αποκριάς και το τι σημαίνει για τους έλληνες και χριστιανούς, από την Ε2, ακολούθησαν χορευτικά που ετοίμασαν η Α’ και η Δ’ στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης, στη συνέχεια ένα χορευτικό όπου συνεργάστηκαν πρωτάκια και εκτάκια από το πρόγραμμα «Γίνε βοηθός μου, μεγάλος αδερφός μου», τη Β΄ τάξη, που ετοίμασε ένα σωρό αρχαίους από την ελληνική μυθολογία, που μας έλεγαν ο καθένας κάτι για τον εαυτό του και τέλος το 2ο τμήμα του ολοημέρου, που είχε ετοιμάσει ένα χιουμοριστικό δρώμενο για τις αντιθέσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών στην ελληνική κοινωνία. 

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την παρέλαση των Αρχαίων, που ήταν άκρως εντυπωσιακή, αφού οι μασκαρεμένοι ήταν πολύ δημιουργικοί με τις στολές τους και μπήκαν πραγματικά στο πετσί του ρόλου τους, παρελαύνοντας με κέφι και ζωντάνια!

Καλή Σαρακοστή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.