Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

"Πρόσφυγες καλοδεχούμενοι"

Ανακοίνωση "Κίνησης Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιτική Απειλή"
Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 19 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου.
Αμέσως μετά τη ρατσιστική συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που κλείνει ερμητικά τα σύνορα, προωθεί τη στρατιωτικοποίηση της φύλαξης των συνόρων μέσω της Frontex και καταργεί ουσιαστικά το δικαίωμα στο άσυλο, οι πρόσφυγες απαντάνε με τη συμμετοχή τους στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο. 

Εκατοντάδες πρόσφυγες ετοιμάζονται να αναχωρήσουν στις 12 από το στρατόπεδο των Διαβατών με πούλμαν της ΚΕΕΡΦΑ για το άγαλμα Βενιζέλου, όπου στις 12 το μεσημέρι βροντοφωνάξουμε ότι πρόσφυγες και μετανάστες είναι καλοδεχούμενοι.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που δια στόματος Τσίπρα πανηγύρισε για τις «επαναπροωθήσεις»-απελάσεις, είναι συνένοχη σ’ αυτό το έγκλημα. Απαιτούμε να πάρει πίσω τη συμφωνία για την έναρξη περιπολιών του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, που εμπλέκει έτσι ακόμη πιο βαθειά τη χώρα μας στο σφαγείο του πολέμου στη Μ. Ανατολή, να σταματήσει το αίσχος των hotspots και των στρατοπέδων συγκέντρωσης. 

Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι στρατόπεδα συγκέντρωσης, είναι δομές αλληλεγγύης και κοινωνικές υπηρεσίες για τους φτωχούς, ανεξάρτητα απ’ το αν είναι ντόπιοι, μετανάστες ή πρόσφυγες. Απαιτούμε να διατεθούν ξενοδοχεία και να αξιοποιηθούν κλειστές ή εγκαταλελειμμένες δομές και κτίρια σ’ όλη την πόλη για τη φιλοξενία των αστέγων. 

Ζητάμε τα λεφτά που σπαταλιούνται για τη Frontex να χρησιμοποιηθούν για να δημιουργηθούν παιδικές χαρές, βρεφονηπιακοί σταθμοί, πολιτιστικά κέντρα, χώροι πρασίνου. Στις 19 Μάρτη διαδηλώνουμε σε όλη την Ευρώπη για να απαιτήσουμε συντονισμένα να πέσουν οι φράχτες, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να ανοίξουν τα σύνορα, να δοθεί άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες.

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 19 Μάρτη στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.