Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Το smartphone που κοστίζει μόλις 3,30 Euro

Λαμβάνοντας υπόψιν τα κόστη που είναι απαραίτητα για την δημιουργία ενός smartphone, από τα τεχνικά χαρακτηριστικά έως και τα τα τέλη που πρέπει να καταβληθούν για τις κατοχυρωμένες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί σίγουρα μας δημιουργούν επιφυλάξεις για το κατά πόσον είναι δυνατό ένα smartphone να κοστίζει μόλις 3.30 ευρώ! 

Ωστόσο όπως μας έκανε γνωστό η Ringing Bells, κατάφερε να εξοικονομήσει αρκετό κόστος από το ότι επέλεξε εξαρτήματα Made In India («εξοικονομώντας 13,8%») και απέφυγε τα κόστη διάθεσης στην αγορά, περιορίζοντας το ντεμπούτο του Freedom 251 στο διαδικτυακό της κατάστημα. Τα χαρακτηριστικά του οικονομικότερου smartphone είναι τα εξής:

οθόνη 4 ιντσών qHD

τετραπύρηνο SoC χρονισμένο στα 1,3GHz

1GB RAM

8GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης

3,2Mpixel camera

0,3Mpixel εσωτερική camera

μπαταρία 1450mAh

Αυτά λοιπόν είναι τα χαρακτηριστικά του smartphone Freedom 251 τα οποία φέρουν κινητά με πολλαπλάσια τιμή στη αγορά! Αξιοσημείωτο είναι ότι η εταιρεία έχει τη στήριξη του κόμματος Bharatiya Janata, από το οποίο ήταν παρών στο λανσάρισμα του Freedom 251 το κορυφαίο στέλεχος και πρώην πρόεδρός του, Murli Manohar Joshi. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία κρατική ενίσχυση, επισημαίνει η Ringing Bells, στην εφημερίδα Indian Express. Το freedom251.com επρόκειτο να δέχεται προπαραγγελίες για το Freedom 251 έως τις 22 Φεβρουαρίου, πριν κρασάρει από τη ζήτηση.

Συγκριτικά, η μηχανή αναζήτησης της Google καλείται να αντιμετωπίσει 40.000 αιτήματα αναζήτησης το δευτερόλεπτο. Το freedom251.com κλήθηκε να σηκώσει 600.000 αιτήματα σύνδεσης σους διακομιστές του, μεταδίδει το Reuters.

Στόχος της ινδικής εταιρείας είναι να κερδίσει το 30% της αγοράς smartphone στην Ινδία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.