Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Το Ιερό Λείψανο της Οσίας Σοφίας της Ποντίας στο Κιλκίς (Φωτογραφίες, Video)



Με θρησκευτική κατάνυξη και ιδιαίτερη συγκίνηση οι ευσεβείς πιστοί του Κιλκίς, που στην μεγάλη τους πλειοψηφία είναι Πόντιοι, υποδέχθηκαν την χείρα του ιερού λειψάνου της Οσίας Μητρός ημών Σοφίας της εν τη Μονή της Κλεισούρας Καστορίας Ασκησάσης στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, το απόγευμα του Σαββάτου 30 Ιανουαρίου 2016.


Το ιερό λείψανο εκόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ και υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από τον ιερό κλήρο, τον εφημέριο του ως άνω Ιερού Ναού Αρχιμ. π. Επιφάνιο Θεοδωρίδη και τους ευσεβείς πιστούς που "πλημμύρισαν" τον Ιερό Ναό από κάθε γωνιά της ακριτικής Μητροπόλεως για να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο της Οσίας Σοφίας της Ποντίας.

Θερμές ευχαριστίες για την πνευματική ευκαιρία της ελεύσεως της Οσίας Σοφίας στο Κιλκίς εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος κ. Εμμανουήλ τονίζοντας ότι η Οσιότητα και το Μαρτύριο είναι αλληλένδετα ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ μίλησε περιεκτικά για τα ιερά λείψανα τονίζοντας ότι δείχνουν ότι η Αγιότητα είναι βατή. "Οι Άγιοι είναι χαριτωμένοι από τον Θεό, η χάρη του Αγίου Πνεύματος βρίσκεται μέσα σ' αυτούς, ενήργησε να θαυματουργούν και να συμπαρίστανται στους ανθρώπους" είπε ανάμεσα στα άλλα ο Μητροπολίτης Καστορίας, ο οποίος έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στον μαρτυρικό Πόντο και στους πρόσφυγες των αλησμόνητων πατρίδων.


Μετά τον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ μίλησε σε νέους και νέες που συμμετέχουν στα κατηχητικά του Ιερού Ναού.

Το Ιερό Λείψανο της Οσίας Σοφίας θα παραμείνει στον Ιερό Ναό προς προσκύνηση έως την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 ενώ καθημερινά τελούνται ιερές ακολουθίες σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί.
























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.