Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Πρόσθετα μέτρα για την αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης

Ανακοίνωση Αστυνομικών Γειτονιάς Κιλκίς
Σύμφωνα με τα δεδομένα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., η χώρα βρίσκεται σε φάση αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης. Η πλειοψηφία των περιστατικών που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας πάσχουν από γρίπη τύπου Α και ειδικότερα από το Πανδημικό στέλεχος της γρίπης Α(Η1Ν1)pdm09. 

Στην πλειονότητα τους είναι άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση από γρίπη και δεν έχουν εμβολιασθεί. Επειδή σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., αναμένεται να συνεχιστεί η εμφάνιση σοβαρών κρουσμάτων, τονίζοντας εκ νέου τα μέτρα αντιμετώπισης της έξαρσης της γρίπης, ως ακολούθως.

Α. Η τήρηση των μέτρων υγιεινής, όπως συχνό πλύσιμο των χεριών, αναπνευστική υγιεινή με κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος. Επισημαίνεται επίσης η ανάγκη οικειοθελούς απομόνωσης και αποφυγής συγχρωτισμού για τα άτομα που έχουν συμπτώματα γρίπης για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Β. Η συνέχιση του εμβολιασμού κατά της γρίπης για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Ο εμβολιασμός ενθαρρύνεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Οι ομάδες υψηλού κινδύνου για τη σοβαρή νόσηση από τη γρίπη παραμένουν οι ίδιες και φέτος και είναι οι ακόλουθες:

1. Άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.

2. Παιδία και ενήλικες που παρουσιάζουν έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα:

Άσθμα ή άλλες χρόνιες πνευμονοπάθειες.

Καρδιακή νόσο με σοβαρές αιμοδυναμικές διαταραχές.

Ανοσοκαταστολή ( κληρονομική ή επίκτηκη εξαιτίας νοσήματος ή θεραπείας).

Μεταμόσχευση οργάνων.

Δρεπανοκυτταρική νόσο ( και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες).

Σακχαρώδη διαβήτη ή άλλο χρόνιο μεταβολικό νόσημα.

Χρόνια νεφροπάθεια.

4. Νευρομυίκα νοσήματα.

5. Έγκυες γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας κύησης.

6. Λεχώνες.

7. Θηλάζουσες.

8. Άτομα με δείκτη μάζας σώματος (ΒΜΙ) >40kg/m2.

9. Παιδιά που παίρνουν ασπιρίνη μακροχρόνια ( π.χ. νόσος Kawasaki, ρευματοειδή αρθρίτιδα και άλλα) για τον πιθανό κίνδυνο εμφάνισης συνδρόμου Reye μετά από τη γρίπη.

10. Άτομα που βρίσκονται σε στενή επαφή με παιδιά <6 br="">
11. Οι κλειστοί πληθυσμοί (προσωπικό και εσωτερικοί σπουδαστές γυμνασίων-λυκείων, στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών, ειδικών σχολείων ή σχολών, τρόφιμοι και προσωπικό ιδρυμάτων).

12. Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και λοιποί εργαζόμενοι).

Γ. Η έγκαιρη χρήση αντικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις ( μέσα σε 2 μέρες ) κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση της νόσου ή σε άτομα με σοβαρές εκδηλώσεις γρίπης.

Υπενθυμίζουμε ότι η σωστή χρήση των αντιικών στις κλινικές ομάδες υψηλού κινδύνου του πληθυσμού ( ακόμα και σε ήπια συμπτώματα από την γρίπη) προστατεύει από τις επιπλοκές.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. www. Keelpno.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.