Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

"Περί της «ανύπαρκτης ηγεσίας της ΟΛΜΕ» ο λόγος... "

Υπογράφει η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
"Συνάδελφοι, 
σε μια συγκυρία κατά την οποία τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας πλήττονται βάρβαρα από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τη στιγμή κατά την οποία όλα δείχνουν ότι το υπουργείο παιδείας διεξάγει ένα καθαρά προσχηματικό «εθνικό» διάλογο για την παιδεία για να κερδίσει χρόνο, τη στιγμή που η επαναφορά του ωραρίου μας φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός, τη στιγμή που ο ίδιος ο υπουργός παραδέχεται ότι δεν έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα εγκριτική απόφαση της επιτροπής της πράξης υπουργικού συμβουλίου 33/2006, 

προκειμένου το υπουργείο Παιδείας να προβεί σε προπαρασκευαστικές ενέργειες μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κατά το τρέχον σχολικό έτος, τη στιγμή που οι δαπάνες για την παιδεία μειώνονται συνέχεια, τη στιγμή που οι προτάσεις του ΟΟΣΑ για την παιδεία έχουν επικαιροποιηθεί με το 3ο μνημόνιο, το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ συνολικά, όχι μόνο δεν μπορεί να συσπειρώσει και να εμπνεύσει τον κλάδο, αλλά απαξιώνει και τις καταστατικές συλλογικές μας διαδικασίες. 

Έστειλε κείμενο για γενική συνέλευση ΕΛΜΕ και γενική συνέλευση προέδρων χωρίς εισήγηση (και αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά) ζητώντας απλά τη γνώμη μας για το τι θα προτείνει προς την ΑΔΕΔΥ. Καταστατικά αυτό δεν προβλέπεται από πουθενά. (Οι αποφάσεις της ΑΔΕΔΥ παίρνονται από το γενικό συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ). Αλλά και πρακτικά - συνδικαλιστικά γνωρίζουμε ότι η όλη διαδικασία δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. 

Γνωρίζουμε όλοι την κρίση που περνάνε οι γενικές συνελεύσεις του κλάδου με τη μηδαμινή συμμετοχή. Κάλεσε τις ΕΛΜΕ να πραγματοποιήσουν Γ.Σ. ανακοινώνοντας τους μόνο τον τόπο που θα πραγματοποιηθεί η Γ.Σ. των προέδρων. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να μην πραγματοποιηθούν Γ.Σ. ΕΛΜΕ. 

Με αυτές τις πρακτικές το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ απαξιώνει ακόμα περισσότερο τις συλλογικές διαδικασίες. Υπάρχουν πλέον βάσιμες υποψίες ότι αυτό γίνεται συνειδητά. Ως Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών δε συμμετέχουμε σε αυτήν τη φαρσοκωμωδία. Στη γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Κιλκίς απείχαμε από τη διαδικασία, γιατί πιστεύουμε πως υπό αυτές τις συνθήκες δεν έχει κανένα νόημα η γενική συνέλευση προέδρων. 

Απαιτούμε από το ΔΣ της ΟΛΜΕ άμεσο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πολιτικής της κυβέρνησης και των προβλημάτων της εκπαίδευσης. Εκφράζουμε και στηρίζουμε τη θέση μας για στρατηγικά σχεδιασμένους και καλά οργανωμένους πανεργατικούς αγώνες που θα έχουν στόχους και σχέδιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.