Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Νοσοκομείο Κιλκίς: Τεράστιο πρόβλημα οι συνοδοί των ασθενών προσφύγων

Δελτίο τύπου Αντιπεριφέρειας Κιλκίς
Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των Νοσηλευτικών Μονάδων του νομού, κλήθηκαν να συμμετάσχουν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης και οι Δήμαρχοι Κιλκίς & Παιονίας.

Ο κ. Βεργίδης παρέστη στη συνεδρίαση κατά την οποία συζητήθηκε και ένα θέμα που προέκυψε το τελευταίο διάστημα και δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην ήδη βεβαρυμμένη λειτουργία του Νοσοκομείου Κιλκίς. Το θέμα αφορά στη διακομιδή ασθενών προσφύγων-μεταναστών από τη περιοχή του δήμου Παιονίας. Στους ασθενείς παρέχονται οι απαιτούμενες ιατρικές φροντίδες στα πλαίσια των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν.

Αυτό όμως που δημιουργεί το πρόβλημα είναι η φιλοξενία/παραμονή των συγγενών-συνοδών των ασθενών, οι οποίοι καταλύουν στα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους του Νοσοκομείου προσθέτοντας νέα προβλήματα στα ήδη οξυμμένα υπάρχοντα. Οι συνοδοί-συγγενείς είναι συνήθως πολυάριθμοι και προκαλείται αδιαχώρητο στους χώρους του Νοσοκομείου.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε να συγκληθεί νέα σύσκεψη στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου, με τη συμμετοχή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και της Μ.Κ.Ο. «Γιατροί χωρίς Σύνορα». Εκεί θα πρέπει να βρεθεί λύση στην κατανομή των ασθενών σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας, ανάλογα με τη δυνατότητα νοσηλείας ασθενών και φιλοξενίας συνοδών-συγγενών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.