Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

''Μια μαμά κι έναν καιρό...'' - Αποκριάτικος χαμός!

Της Ευγενίας Τσομπανοπούλου
Ήρθε και πάλι ο Βασιλιάς Καρνάβαλος. Μια φορά… δε λέει να μας ξεχάσει! Αναπουσίαστος κάθε χρόνο. Να φύγετε κύριε… να πάτε αλλού. Κάθε Σαββατοκύριακο μας, είναι κλεισμένο με χορούς. Δε προλαβαίνω να πλένω και να σιδερώνω στολές. Έχουμε και άλλες δουλειές να κάνουμε. Τα παιδιά ανυπομονούν …μαμά φέτος θα ντυθώ Καΐλο Ρεν. 

Ποιος είναι αυτός παιδί μου; Τον ξέρει η μάνα του; Πέρσι ήθελε νίντζα κόκκινος…όχι μαύρος που είχαμε ήδη στολή…προς Θεού! Κάθε χρόνο τα ίδια…υπερβολή. Αν ανοίξεις τη ντουλάπα έχω όλους τους ήρωες των ταινιών. Από τα κλασσικά εικονογραφημένα… ινδιάνο, ζορό, ιππότη μέχρι τα πιο σύγχρονα σούπερμαν, ζούπερμαν και τα τοιαύτα. Ο εξοπλισμός δε …θέλει ένα δωμάτιο δικό του. Μάσκες, σπαθιά, μανδύες… και δε συμμαζεύεται. 

Και όλα τα παιδάκια φυσικά, θέλουν να ντύνονται με την πιο πολυδιαφημισμένη στολή της τηλεόρασης. Στον τελευταίο χορό που πήγαμε είχε, είκοσι αγοράκια ντυμένα Σταρ Γουόρς και τριανταπέντε Έλσες από το Φρόζεν. Έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα. Δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις το παιδί σου. 

Το μάντευες απ’ την κοψιά και το περπάτημα…εδώ παπάς εκεί παπάς που είναι ο παπάς; Τα κοριτσάκια ανέμιζαν τις ξανθιές περούκες τους και τραγουδούσαν το ‘’let it go ‘’ και τα αγόρια κουνούσαν τα φωτόσπαθα μέσα στα μάτια μας και πολεμούσαν. Μια τρέλα σας λέω! Άρχισαν και οι αφροί και τα κομφετί και οι σερπαντίνες και δεν ξέρω αν το προσέξατε… αλλά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε….και φυσικά το καλύτερο μου! 

Η εκκωφαντική μουσική που σου δημιουργεί μια ρήξη τυμπάνου σε προχωρημένη μορφή και τα καλόγουστα σουξεδάκια που τα ακούω χρόνια τώρα από την παιδική μου ηλικία… τα παπάκια στο νερό κάνουν μπάνιο δροσερό…και Γιάνκα χορεύουν όλοι στο ρυθμό. Άρχισαν και οι κλόουν με τους χορούς της βροχής και τα μαγικά τρικ και ήμουνα σε φάση…θα σε πάρω να φύγουμε…σε άλλη γη σε άλλα μέρη. Μετά από κανα διωράκι ‘’απέραντου ξεφαντώματος ‘’ ήρθε η ώρα η δύσκολη… του γυρισμού η ώρα! 

Οι στολές να κολλάνε πάνω τους από τον ιδρώτα, αλλά να μη θέλουν να φορέσουν τα μπουφάν για να μη χαλάσει η μόστρα τους…και συ να λες με ένα βηχαλάκι το φερα… με βρογχοπνευμονία το παίρνω! Ωραία πράγματα!!! 

Ένα ταξί βρε παιδιά να μη κρυώσει το παιδί…..

ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ….ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΜΟΥ ….ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΑΞΙ ΝΑ ΦΥΓΩ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.