Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Η Βουλή τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των προσφύγων και μεταναστών που χάθηκαν

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη όσων προσφύγων και μεταναστών χάθηκαν κατά την προσπάθειά τους να φθάσουν στα νησιά μας, τήρησε η Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας συζητήσεων του Νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα της Κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, εκφράζοντας την ευχή «να μην υπάρξει άλλος νεκρός και αγνοούμενος», πρότεινε στο Σώμα τα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή «ως ελάχιστη υποχρέωση, ως έκφραση θλίψης και αποτροπιασμού της Βουλής των Ελλήνων».

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις καταγεγραμμένες διελεύσεις οκτακοσίων σαράντα οκτώ χιλιάδων (848.000) προσφύγων και μεταναστών, υπογραμμίζοντας πως: «ανάμεσα σε αυτούς, τριακόσιοι ενενήντα ένας (391) δεν έφτασαν ποτέ στα νησιά μας και αγνοούνται εκατόν εβδομήντα δύο (172). Γνωρίζουμε όλοι ότι έχουν στηθεί πρόχειρα νεκροταφεία στα νησιά μας, με ονοματεπώνυμα αλλά και ανώνυμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.