Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Ένας πειθαρχημένος Εθνικός Νέου Αγιονερίου πήρε το βαθμό της ισοπαλίας

Με σοβαρότητα και πειθαρχία σε όλες τις γραμμές του ο Εθνικός Ν. Αγιονερίου πέρασε από το Κλεάνθης Βικελίδης χωρίς να δεχθεί ιδιαίτερες δυσκολίες από τον ιστορικό Αρη Θεσσαλονίκης.

Παίζοντας ψυχωμένα και με μυαλό οι παίκτες του Π. Διλμπέρη έτρεξαν, πίεσαν και επιβραβεύθηκαν με τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι είναι η πρώτη απώλεια βαθμών τη φετινή αγωνιστική χρονιά για τον Αρη εντός έδρας.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και ξεκίνησε στο πρώτο ημίχρονο με φάση για γκολ από τους ποδοσφαιριστές του Εθνικού (11ο λεπτό) με τον Στ. Στεφανίδη αλλά έγκαιρα οι αμυνόμενοι και ο Σιδεράκης λειτούργησαν και απέτρεψαν το "μοιραίο" για την ομάδα τους.

Το υπόλοιπο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο δεν παρουσίασε κάποια ιδιαίτερη φάση κυρίως από τους γηπεδούχους οι οποίοι με απενεργοποιημένους τους Τάτο και Κόκε δεν απείλησαν με καμιά σοβαρή προσπάθεια τον Γουναρίδη ο οποίος με μαεστρία κατηύθυνε την ομάδα του από τη θέση του και προς τα μπροστά.

Μάλιστα η ομάδα εκπρόσωπος του νομού μας στις επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες της χώρας είχε και μια δεύτερη καλή ευκαιρία (στο 31΄) με τον έτερο Στεφανίδη (Νέστορα) την οποία αποσόβησε με επιτυχία η ομάδα του Αρη.

Στην επανάληψη και με διάχυτη την αγωνία από τους κιτρινόμαυρους για την εξέλιξη του αγώνα καθώς η νίκη ήταν ο μοναδικός στόχος τους, οι παίκτες του Ν. Αναστόπουλου ξεκίνησαν με περισσότερη "όρεξη" και θεωρώντας εύκολη λεία τον Εθνικό πραγματοποίησαν τρεις ευκαιρίες (47΄, 55΄, 60΄) στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά της επανάληψης όμως ο Γουναρίδης ήταν εκεί αποτρέποντας με μεγάλη ευκολία κάθε σκέψη για παραβίαση της εστίας του.

Και επειδή η μπάλα δεν έφτανε στο πλεκτό των φιλοξενούμενων το άγχος και η έλλειψη καθαρού μυαλού από τους κιτρινόμαυρους έφερε τις δυο ομάδες να παίζουν την μπάλα κυρίως στο χώρο του κέντρου με τους γηπεδούχους να έχουν την εδαφική υπεροχή αλλά ως εκεί.

Μάλιστα σαν να μην έφτανε αυτό ο "Αλενατόρε" είδε και ποδοσφαιριστή του (Τσουμάνης) να δέχεται στο 86ο λεπτό την κόκκινη κάρτα και να αποβάλλεται αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες για οκτώ λεπτά με τις καθυστερήσεις και μη γνωρίζοντας τι μπορεί να επισυμβεί με παίκτη λιγότερο.

Τίποτε όμως δεν άλλαξε και οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια έχοντας στις αποσκευές τους από έναν βαθμό και την ισοπαλία να είναι το πιο δίκαιο αποτέλεσμα στο παιχνίδι.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τρικαλινός Στ. Λεωνίδας χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα με βοηθούς τους Μ. Μανάση (Τρικάλων) και Α. Νίκζα (Λάρισας).

Συμπερασματικά η πολύ καλή εμφάνιση των παικτών του Εθνικού οι οποίοι μετά από μεγάλης διάρκειας "ξεκούραση" από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, λόγω των αναβολών και του προγραμματισμένου ρεπό, και το ισόπαλο αποτέλεσμα με τον Αρη ήταν το ευκταίο για την επανέναρξη ουσιαστικά του πρωταθλήματος για την ομάδα του Π. Διλμπέρη.

Με τον πολύτιμο αυτό βαθμό η ψυχολογική διάθεση όλων στο κιλκισιώτικο συγκρότημα έχει "ανέβει" όπως συνηθίζεται να λέγεται σε παρόμοιες περιπτώσεις και η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αρχής γενομένης από το παιχνίδι της προσεχούς Κυριακής με ακόμη έναν μεγάλο αντίπαλο του 1ου ομίλου της γ΄ εθνικής κατηγορίας και άλλη μια ιστορική ομάδα της Ελλάδας την Καβάλα στο Δημοτικό Στάδιο Κιλκίς.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο "ισχυρός άνδρας" του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη Θεσσαλονίκης Θόδωρος Καρυπίδης, κατέβηκε στα αποδυτήρια της ομάδας, όπου και συνομίλησε με τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο και ζήτησε ο σημερινός αγώνας να αποτελέσει μια κακή παρένθεση ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: (Ν. ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ) - Σιδεράκης, Γεωργιάδης, Ιντζίδης, Καλογέρης (75΄Καζναφέρης), Σαμαράς, Κόκε, Πόι, Τσουμάνης, Καπνίδης, Τάτος (75΄Κυβελίδης), Ντούνης (46΄Ν΄Λουντούλου).

ΕΘΝΙΚΟΣ Ν. ΑΓΙΟΝΕΡΙΟΥ: (Π. ΔΙΛΜΠΕΡΗΣ) - Γουναρίδης, Μπούζουρας, Μαργαρίτης, Κοντσίδης, Μιλκούδης, Παλάσκας, Μπελίτσας, Δρόσσος (55΄Υψηλός), Ν. Στεφανίδης, Στ. Στεφανίδης (65΄Παπαδημητρίου), Κοτσαρίδης (46΄Κουκουλέκης).

22η αγωνιστική

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Απόλλων Καλαμαριάς – Δόξα Δράμας 0-0

Αρης – Εθνικός Ν. Αγιονερίου 0-0

Εβρος Σουφλίου – Νέστος Χρυσούπολης 2-6

Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Καμπανιακός 0-1

Εορδαϊκός – Απόλλων Κρύας Βρύσης 0-0

Καβάλα – Ηρακλής Αμπελοκήπων 2-0

Κοζάνη – Θύελλα Φιλώτα 1-0

ΠΣ Σέρρες – Βυζάντιο Κοκκ. (0-3 ά.α.)

Ρεπό η ΑΠΕ Λαγκαδά


Η βαθμολογία
1. Αρης 44-11 53

2. Νέστος Χρυσούπολης 47-22 45

3. Δόξα Δράμας 24-14 40

4. Καβάλα 34-16 35

5. Απόλλων Καλαμαριάς 27-20 34

6. Εορδαϊκός 21-18 33

7. Καμπανιακός 29-15 31

8. Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 30-28 28

9. Εθνικός Ν. Αγιονερίου 17-16 27

10. Κοζάνη 23-33 27

11. ΑΠΕ Λαγκαδά 24-24 26

12. Απόλλων Κρύας Βρύσης 18-25 24

13. Ηρακλής Αμπελοκήπων 22-34 21

14. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 16-24 21

15. Θύελλα Φιλώτα 17-29 18

16. Έβρος Σουφλίου 16-54 11

17. ΠΣ Σέρρες 10-35 5


Η επόμενη (23η) αγωνιστική

Απόλλων Κρύας Βρύσης-Ηρακλής Αμπελοκήπων

Καμπανιακός-Εορδαϊκός

Εθνικός Ν. Αγιονερίου-Καβάλα

Βυζάντιο Κοκκινοχώματος-Εθνικός Αλεξανδρούπολης

ΑΠΕ Λαγκαδά-Άρης

Θύελλα Φιλώτα-ΠΣ Σέρρες (0-3 α.α.)

Δόξα Δράμας-Κοζάνη

Απόλλων Καλαμαριάς- Έβρος Σουφλίου

Ρεπό: Νέστος Χρυσούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.