Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Απάντηση ΔΑΚΕ καθηγητών σε ανακοίνωση της "Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών"

Υπογράφουν: 
Γιάννης Γεωργούσης – Μαρία Συμεωνίδου
Μέλη ΔΣ ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ
(εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Δ.Α.Κ.Ε)
Σε απάντηση καταγγελίας της ΠΕΚ δηλώνουμε ότι η ΔΑΚΕ ήταν και είναι πάντα πρωτοπόρα στους αγώνες των εκπαιδευτικών και εκπροσωπείται στο σημερινό ΔΣ της ΟΛΜΕ, στο οποίο δε συμμετέχει η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών-ΠΕΚ, έχοντας ως αδιαπραγμάτευτη αρχή και κινητήρια δύναμη την ενότητα στο χώρο των εκπαιδευτικών της Δ.Ε.

Απορούμε για την κριτική που ασκούν οι συνάδελφοι της παράταξης του ΠΑΣΟΚ καθώς η συμπόρευσή τους και οι συνεργασίες τους τα προηγούμενα χρόνια με τους εκπροσώπους των ΣΥΝΕΚ στην ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ πλήττουν την αξιοπιστία της και την καθιστούν άκυρη. Επιπρόσθετα, προκύπτει το ερώτημα: Πιστεύουν ότι θα τα ξεχάσουμε λόγω της αλλαγής του ονόματος της παράταξής τους από ΠΑΣΠ σε ΠΕΚ ή απαξιώνουν το παρελθόν της παράταξής τους;

Όταν η ΔΑΚΕ ήταν πρώτη δύναμη στην ΕΛΜΕ Κιλκίς με τρείς έδρες, λόγω της αλληλοϋποστήριξης ΠΑΣΚ και ΣΥΝΕΚ την Προεδρεία είχε τη μία χρονιά η ΠΑΣΚ και την άλλη η ΣΥΝΕΚ. Ας μην κρίνουμε εξ ιδίων τα αλλότρια. Εμείς ποτέ δε θα χρησιμοποιήσουμε τους συναδέλφους ως μοχλό για την κατάληψη της εξουσίας.

Η παράταξη της ΔΑΚΕ δηλώνει ότι θα συνεχίσει να εκφράζει τις αγωνίες των συναδέλφων. Θα συνεχίσει να αντιστέκεται σε κάθε μέτρο που στρέφεται σε βάρος της εκπαίδευσης και του εκπαιδευτικού. Θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό όλων των συναδέλφων ανεξάρτητα από την ιδεολογία τους. Είμαστε πάντα υπέρ της συμμετοχής στο διάλογο για τα θέματα που μας αφορούν με όλες τις κυβερνήσεις.

Ωστόσο, η απουσία της ΠΕΚ από το ΔΣ της ΟΛΜΕ δε δικαιολογεί την επιλογή των εκπροσώπων της να καταφέρονται εναντίον του τρόπου διεκδίκησης της ενότητας και αποτελεσματικότητας του συνδικαλιστικού κινήματος και της προσπάθειας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των συναδέλφων και τη στήριξη των δίκαιων συμφερόντων τους.

Ως προς τη στάση του Αιρετού

Όσον αφορά τη στάση του αιρετού της παράταξής μας οι ενέργειες του και η συμμετοχή του στο ΠΥΣΔΕ ΚΙΛΚΙΣ αφορούν στον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων και διέπονται από πνεύμα δικαιοσύνης χωρίς εύνοιες και διακρίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.