Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Ονοματοδοσία αίθουσας συσκέψεων της Π.Ε.Κιλκίς σε αίθουσα «Περικλής Κολότσιος»

Με μια λιτή αλλά φορτισμένη συναισθηματικά τελετή, πραγματοποιήθηκε η ονοματοδοσία της αίθουσας συσκέψεων της Π.Ε.Κιλκίς σε αίθουσα «Περικλής Κολότσιος».

Η τελετή πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου -παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ.Απόστολου Τζιτζικώστα.

Παραβρέθηκαν η χήρα του Περικλή Κολότσιου Σοφία και η κόρη του Χρύσα.

Η τελετή ξεκίνησε με ομιλία του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ.Ανδρέα Βεργίδη, ο οποίος συγκινημένος αναφέρθηκε στην πολυσχιδή παρουσία του εκλιπόντος στο Κιλκίς, όπου πέρασε το σύνολο του εργασιακού του βίου. Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στην αναγνώριση που έτυχε ο Περικλής Κολότσιος από τους Κιλκισιώτες, οι οποίοι τον εκτίμησαν απλόχερα με την ψήφο τους κάθε φορά που εκείνος έθετε εαυτόν υπό την κρίση του εκλογικού σώματος. 


Ο κ. Βεργίδης χαρακτήρισε την τελετή ως την τυπική αναγνώριση του Περικλή Κολότσιου, αφού την ουσιαστική αναγνώριση την είχε κερδίσει με την 40χρονη παρουσία του στην κοινωνία του Κιλκίς. «Ο Περικλής δεν πρόλαβε να χαρεί την εκλογή του στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη, αφού ταυτόχρονα με την ανάληψη των καθηκόντων του διαγνώσθηκε και η μοιραία ασθένειά του. Ευχόμαστε σήμερα, που μας κοιτάει από ψηλά, να είναι χαρούμενος», κατέληξε ο κ.Βεργίδης συγκινημένος και καταχειροκροτούμενος.

Στο αυτό φορτισμένο κλίμα, κινήθηκαν οι σύντομοι χαιρετισμοί των Περιφερειακών Συμβούλων κ.κ.Παύλου Θωμαΐδη, Μιχαλίας Καραμισάκη και Κώστα Γιαννόπουλου που ακολούθησαν. Ο Περιφερειάρχης κ.Απόστολος Τζιτζικώστας χαρακτήρισε τον εκλιπόντα ως έναν πραγματικό άνθρωπο και πολύτιμο φίλο. Επίσης τόνισε ότι η απώλεια του Περικλή Κολότσιου ήταν μεγάλο πλήγμα για την παράταξη «Αλληλεγγύη» και ιδιαίτερα για την Π.Ε. Κιλκίς. Ο κ.Τζιτζικώστας αναφέρθηκε με συγκίνηση στην αξιοθαύμαστη στάση του Περικλή Κολότσιου μέχρι και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, όπου έμεινε όρθιος και παρών στο καθήκον.

Ακολούθησε η αποκάλυψη της λιτής πινακίδας η οποία αναγράφει «Αίθουσα Περικλής Κολότσιος».

Ομιλία Βεργίδη
"Αγαπητέ Περιφερειάρχη, Απόστολε Τζιτζικώστα,

Εκλεκτοί μας προσκεκλημένοι,

Αγαπητοί μας συνεργάτες στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς

Η σημερινή μας εκδήλωση είναι το τυπικό μέρος της τιμής προς τον αγαπημένο μας Περικλή Κολότσιο. Το ουσιαστικό μέρος της τιμής και της αγάπης μας, ο Περικλής το εισέπραξε καθ΄ όλη την πολύχρονη παρουσία του στο Κιλκίς. Στο Κιλκίς, ο Περικλής εξάντλησε το σύνολο του εργασιακού του βίου. Επί 40 χρόνια η επαγγελματική του δραστηριότητα, καταγράφηκε ως υπόδειγμα συνέπειας, εντιμότητας, ανθρωπιάς και επιστημονικής αρτιότητας.

Όσοι είχαμε την τιμή να τον γνωρίσουμε –και ήμασταν πολλοί- ζήσαμε έναν άνθρωπο φιλότιμο, κοινωνικό και πάντα πρόθυμο να σταθεί δίπλα στον συνάνθρωπο του. Είτε στο Νοσοκομείο Κιλκίς , είτε στον κοινωνικό του περίγυρο.

Αυτή η στάση ζωής κατέστησε τον Περικλή αγαπητό, από τα πρώτα κιόλας χρόνια του, στο Κιλκίς. Γρήγορα αναγνωρίσθηκε από τους συμπολίτες του, κάθε φορά που ο Περικλής έθετε τον εαυτό του στην κρίση της εκλογής. Οι συνάδελφοι του στο Νοσοκομείο Κιλκίς με εντυπωσιακή θετική ψήφο, τον επέλεγαν να τους εκπροσωπήσει στα διοικητικά πράγματα του ισχυρού τότε Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Στη συνέχεια και κάθε φορά που ο Περικλής έθετε υποψηφιότητα σε άλλους εκλογικούς αγώνες, οι Κιλκισιώτες του παρείχαν απλόχερα την ψήφο τους. Εκλέχθηκε δυο φορές με άνεση και πρωτιά Νομαρχιακός Σύμβουλος, με τον τότε Νομάρχη Βαγγέλη Μπαλάσκα, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια τη θέση του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Με την ίδια άνεση εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος, πάλι με Δήμαρχο τον Βαγγέλη Μπαλάσκα, για να αναλάβει στη συνέχεια καθήκοντα αναπληρωτή Δημάρχου.

Ως επιστέγασμα της ενασχόλησής του με τα κοινά, έβλεπε την διεκδίκησης του αξιώματος του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς. Ηγήθηκε του τοπικού μας συνδυασμού με την παράταξη ¨Αλληλεγγύη¨ του Απ. Τζιτζικώστα.

Η εκλογή του στο αξίωμα σχεδόν συνέπεσε με την μεγάλη και μοιραία περιπέτεια της υγείας του. Και εκεί στην ύστατη μάχη του, έδωσε ισχυρά μαθήματα. Στάθηκε όρθιος μέχρι τελευταία, αγωνιζόμενος υπο τις επιστημονικές οδηγίες των θεραπόντων ιατρών του, οι οποίοι έγιναν φίλοι του και συμμετείχαν πρόθημα στην αξιόλογη Διημερίδα με θέμα ακριβώς την πάθηση του Περικλή

Φίλες και φίλοι

Το ύπατο και ύστατο αξίωμα του ο αγαπημένος μας Περικλής, δεν πρόλαβε να το χαρεί. Ελπίζουμε και ευχόμαστε, σήμερα, που μας βλέπει από εκεί ψηλά να χαίρεται πραγματικά.

Αιωνία σου η μνήμη
αγαπημένε μας Περικλή. "
        




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.