Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Ζητούν μέτρα ελέγχου μεταναστών για ασθένειες που μεταδίδονται από κουνούπια!

Σε επιστολή του προς τους αρμόδιους Υπουργούς Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων, καθώς και σε φορείς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Αυτοδιοίκησης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου Δήμαρχος, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, επισημαίνει τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την δημόσια υγεία, λόγω της ύπαρξής εστιών πολλαπλασιασμού κουνουπιών σε συνάρτηση με την έξαρση του μεταναστευτικού ζητήματος. 



Ο κ. Λ. Κυρίζογλου υπογραμμίζει πως είναι αδήριτη ανάγκη η Πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ελέγχου μεταναστών για τυχόν μεταφορά ασθενειών που μεταδίδονται με κουνούπια (αρθρόποδα) στις πύλες εισόδου στη χώρα μας (Νησιά, Έβρος) ώστε αν διαπιστωθεί τέτοια ασθένεια, οι ασθενείς να απομονώνονται και να μην προσεγγίζουν περιοχές με μεγάλους πληθυσμούς κουνουπιών.

Η επιστολή


Προς Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Υπουργείο Υγείας Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Δημάρχους Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 


ΘΕΜΑ: Προστασία της Δημόσιας Υγείας από ασθένειες που μεταδίδονται με αρθρόποδα – Σύνδεση με το προσφυγικό ζήτημα 

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι, 

Είναι γνωστό ότι η ΠΚΜ φιλοξενεί στα εδάφη της μεγάλα υγροτοπικά συστήματα που αποτελούν μεγάλες παραγωγικές εστίες κουνουπιών, με συνέπεια τους καλοκαιρινούς μήνες να έρχονται σε επαφή οι μεγάλοι πληθυσμοί κουνουπιών με τους χιλιάδες μετανάστες που πιθανόν να διαμένουν στις περιοχές αυτές, προκειμένου να μεταβούν μέσω Ειδομένης στην Ευρώπη. 

Μέσα σ’ αυτά έχουν προστεθεί και οι λεγόμενες αναδυόμενες ασθένειες (ζωονόσοι, καταρροϊκός πυρετός, οζώδης δερματίτιδα) που έχουν ήδη πλήξει την κτηνοτροφία της χώρας μας. 

Εύλογα γεννάται σε όλους το ερώτημα, τι θα γίνει αν μέσα στο πλήθος μεταναστών ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ μετανάστης φέρει το πλασμώδιο της ελονοσίας μέσα στα χιλιάδες κουνούπια που θα τον περιβάλλουν; 

Είναι επομένως απαραίτητο από τώρα (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ) η Πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ελέγχου μεταναστών για τυχόν μεταφορά ασθενειών που μεταδίδονται με κουνούπια (αρθρόποδα) στις πύλες εισόδου στη χώρα μας (Νησιά, Έβρος) ώστε αν διαπιστωθεί τέτοια ασθένεια, οι ασθενείς να απομονώνονται και να μην προσεγγίζουν περιοχές με μεγάλους πληθυσμούς κουνουπιών. 

Αυτήν την προσπάθεια θα πρέπει να αναλάβει το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ, ώστε να διαφυλάξει επαρκώς τη Δημόσια υγεία σε συνεργασία πάντα με τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας που έχουν και την ευθύνη σχεδιασμού και υλοποίησης των Προγραμμάτων Καταπολέμησης Κουνουπιών. Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.