Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Τατίδης: "Όψιμο ενδιαφέρον για το ασφαλιστικό"

Γράφει ο Νίκος Τατίδης
Πολιτευτής ΑΝ.Ε.Λ. ν. Κιλκίς
Το ασφαλιστικό υπήρξε κατά την εφαρμογή του, ο θεσμός, κοινωνικού λειτουργού για κάθε πολίτη του κράτους, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη για τον καθένα ώστε να νοιώθει ανεξάρτητος μετά το τέλος του εργασιακού βίου, στα γεράματα.

Επειδή πολλά έχουν συμβεί πάνω σε αυτόν θεσμό πρέπει κατά καιρούς να κάνουμε μία περίληψη των συμβάντων ώστε να μη ξεχνιόμαστε.

Στην αρχή της εφαρμογής του θεσμού σχεδόν όλοι ήταν ευχαριστημένοι, με τους γιατρούς, με τα νοσοκομεία με τις συντάξεις. Στην συνέχεια όμως όλα τα πολιτικά κόμματα και ειδικά των τελευταίων σαράντα ετών εκμεταλλεύτηκαν με τον χειρότερο τρόπο αυτό το αγαθό προς τους πολίτες, όλα τα ρουσφέτια τους, μεγάλες συντάξεις στους δικούς μας, σύνταξη σε νεαρή ηλικία, από τριάντα πέντε χρονών υπάλληλοι έχουν βγεί στην σύνταξη με δεκαπενταετία στο δημόσιο. 

Όλοι οι ανασφάλιστοι να παίρνουν σύνταξη, αυτοί που δεν είχαν ούτε πεντακόσια ένσημα στην ζωή τους, αυτοί πως ζούσαν δεν δούλευαν; Δούλευαν στα μαύρα αυτή είναι η αλήθεια.

Τα ασφαλιστικά ταμεία συγκεντρώνουν τα χρήματα τους από εισφορές των εργοδοτών και εισφορές των εργαζομένων, αυτό είναι γνωστό σε όλους. Αν κάποιος ήθελε να καταστρέψει τα ασφαλιστικά ταμεία θα σταματούσε αυτή την χρηματοδότηση. Αυτό έκαναν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, με την επικάλυψη της κρίσης. 

Μείωσαν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα με μόνη ικανοποίηση των εργοδοτών, επομένως μειώθηκε και εισφορά στα ασφαλιστικά ταμεία, κανείς δεν κατάλαβε γιατί μείωσαν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, θα έρθουν επιχειρήσεις έλεγαν και μας κορόιδευαν, και όταν πάλι τα ασφαλιστικά άντεχαν, ήρθε το κτύπημα από την Ν.Δ μειώνοντας τις εισφορές των εργοδοτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία. 

Να μη ξεχνάμε το χρηματιστήριο, αρπαγή αποθεματικών, υπέρογκους μισθούς κ.λ.π. Τώρα κλαίνε πάνω στον νεκρό, πάνω στα ξεψυχισμένα ασφαλιστικά ταμεία σαν τις χήρες, ακόμα θέλουν να πιστεύουν πως εμείς οι πολίτες δεν βλέπουμε τίποτα.

Σήμερα η κυβέρνηση κάνει προσπάθεια να αναστήσει αυτό τον υπέροχο για τον πολίτη θεσμό, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη για όλους, αλλά από τον μεγάλο ενθουσιασμό για την λύση του προβλήματος κάνει απανωτά λάθη σε βάρος των πολιτών, εδώ χρειάζεται η συζήτηση από όλους τους φορείς ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες λαθών στο νομοσχέδιο.

Δεν θέλω να δικαιολογήσω για τα λάθη τους, θέλω να θυμίσω μόνο τι έγινε χθες και αυτοί που έφεραν την κατάσταση εδώ μη μας νομίζουν ανόητους. Καλύτερα θα ήταν να δούν όλοι τα λάθη τους και να συμφωνήσουν σε ένα σχεδιασμό σωστό και διαχρονικό για το καλό των πολιτών και για το καλό των επομένων κυβερνήσεων όποιες και αν είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.