Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα (του υπουργού παιδείας)

Γράφει ο Ιωάμμης Γεωργούσης
Αιρετός του ΠΥΣΔΕ Ν.ΚΙΛΚΙΣ
28/12/15 - Ο υπ. Φίλης εξαγγέλλει χιλιάδες διορισμούς για την επόμενη σχ. χρονιά στην εναρκτήρια ομιλία του για τον Εθνικό διάλογο για την Παιδεία : " Γι΄ αυτό η μεταρρύθμιση δεν εξαντλείται σε ένα-δύο χρόνια, ούτε σε μία τετραετία. Είναι έργο πνοής. 

Ως πρώτο βήμα για την αξιοποίηση του νέου επιστημονικού δυναμικού, από την σχολική χρονιά 2016-2017, θα προχωρήσουμε σε μόνιμους διορισμούς χιλιάδων εκπαιδευτικών, μετά από μία πενταετία κατά την οποία αποχώρησαν 30.000 εκπαιδευτικοί και έγιναν ουσιαστικά μηδενικοί διορισμοί. Η κυβέρνηση, θα επιδιώξει να αναστρέψει το καθοδικό σπιράλ της δημόσιας χρηματοδότησης, με στόχο τη σύγκλιση των εκπαιδευτικών δαπανών με τον ευρωπαϊκό μέσον όρο."

30/12/15 Συνυπογράφει την απόφαση του Υπουργικού συμβουλίου για πάγωμα των προσλήψεων σε όλο το δημόσιο μέχρι το τέλος του 2016.

Την ώρα που 4 μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων χιλιάδες παραμένουν τα κενά στα δημόσια σχολεία.

Την ώρα που όλοι οι αναπληρωτές έχασαν πάνω από ένα μήνα δουλειάς ενώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί αναπληρωτές που πέρσι δούλευαν στα σχολεία βρίσκονται στην ανεργία και η ομηρία και η ανασφάλεια όλων μεγαλώνει

Την ώρα που όλη η κοινωνία αγωνιά για την κατάσταση στο δημόσιο σχολείο ο υπ. Παιδείας Φίλης, μιμούμενος αλλά και ξεπερνώντας την ξεφτίλα προκατόχων του "παίζει" με τον πόνο και την αγωνία γονέων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Τη μια μέρα εξαγγέλλει μαζικούς διορισμούς χιλιάδων εκπαιδευτικών ακολουθώντας την γκεμπελική αρχή ότι όσο πιο μεγάλο είναι το ψέμα τόσο περισσότεροι θα το πιστέψουν.... και την ακριβώς επομένη ανακοινώνεται η παράταση του παγώματος των προσλήψεων για το όλο το 2016. Σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι ο Φίλης είναι ένας κοινός ψεύτης καθώς την ώρα που υπόσχεται 10χιλιάδες διορισμούς γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν πρόκειται να τους κάνει !!!

Αν συνδυάσουμε τα προηγούμενα με συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό ΑΛΦΑ ότι «θα υπάρξει συνεννόηση με την τρόικα γιατί τα οικονομικά πάνε καλά», ο υπ. Παιδείας ομολογεί ότι η υλοποίηση των εξαγγελιών προϋποθέτει την έγκριση της τρόικα - (κουαρτέτου πλέον) και η πορεία υλοποίησης των εξαγγελιών μπορεί να πάρει τελικά μεγάλο βάθος χρόνου αφού παρά τη "σκληρή διαπραγμάτευση" που θα κάνει η κυβέρνηση, για άλλη μια φορά θα "χάσει τη μάχη" και τελικά οι διορισμοί μπορεί να περιοριστούν από ΜΗΔΕΝ ως μερικές ελάχιστες εκατοντάδες στην αρχή και μετά σταδιακά σε βάθος τετραετίας θα... γίνουν περισσότεροι διορισμοί!!! Δηλαδή ζήσε Μάη μου... Άλλωστε ποιος ξέρει ποιος θα ναι υπουργός τότε για να δώσει λόγο...

«Μπαλάκι» οι απλήρωτοι καθηγητές της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης!

“Αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο υπουργείο Παιδείας”, απάντησε στη Βουλή, ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης, ύστερα από ερώτηση Βουλευτών, σχετικά με τους εκπαιδευτικούς που απασχολήθηκαν ως σχεδιαστές / αξιολογητές στο θεσμό της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης κατά τα σχολικά έτη 2008/2009 και 2009/2010 και παραμένουν απλήρωτοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.