Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Στο φως απάτη σε βάρος εταιρείας τηλεπικοινωνιών

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης με υπολογιστή και παραβίασης απορρήτων ηλεκτρονικού υπολογιστή και σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, για πρόσβαση σε δεδομένα χωρίς δικαίωμα και απάτη με υπολογιστή, πράξεις οι οποίες πραγματοποιούνταν, από αρχές του έτους 2015.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία εταιρείας παροχής υπηρεσιών τηλεπικοινωνίας, σύμφωνα με την οποία ο 27χρονος είχε εξασφαλίσει παράνομη πρόσβαση στα υπολογιστικά συστήματα της εταιρείας και χρησιμοποιώντας πόρους και δομές αυτής, παρείχε ανάλογες υπηρεσίες σε ενδιαφερομένους, χωρίς την καταβολή του απαιτούμενου αντιτίμου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η εταιρία μόνο για το έτος 2015, ζημιώθηκε από την παράνομη δραστηριότητα του 27χρονου το χρηματικό ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, προς διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε χθες (07-01-2015), το πρωί στην έδρα της ατομικής επιχείρησης του 27χρονου ημεδαπού, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του και βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
δύο (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές ( laptop ),
τρείς (3) σκληροί δίσκοι από σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές,
εξυπηρετητής ( server) και
ψηφιακός δίσκος δεδομένων, που περιείχε αρχεία καταγραφής συστήματος (log files)

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα - πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο 27χρονος με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ παράλληλα ερευνάται η τυχόν εμπλοκή του συναφείς πράξεις .

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD 

Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.