Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Παιονίας για το νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο

Ψήφισμα δημοτικού συμβουλίου Παιονίας
"Με αφορμή το νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη σύμφωνη γνώμη ΕΕ και ΔΝΤ το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων, επαγγελματιών και όλων των παραγωγικών τάξεων.

Με μαθηματική ακρίβεια οι βίαιες αυτές παρεμβάσεις όχι απλά δεν απαλύνουν το πρόβλημα αλλά αντίθετα καταργούν οριστικά το κοινωνικό κράτος και την έννοια της κοινωνικής ασφάλειας και πρόνοιας απέναντι στον Έλληνα φορολογούμενο.

Προφανώς και συμφωνούμε ως Σώμα με την άποψη ότι το Ασφαλιστικό χρειάζεται βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις ώστε να είναι βιώσιμο και να αποφεύγεται η συνεχόμενη υπερχρέωση των υφιστάμενων ασφαλιστικών ταμείων.

Οι αλλαγές αυτές, όμως, θα πρέπει να θέτουν ως προτεραιότητα τον πολίτη, τον αυτοαπασχολούμενο και εργαζόμενο με απώτερο σκοπό την αποτελεσματικότητα αλλά και την ενίσχυση των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Με μια γρήγορη ματιά στο πολυσέλιδο νομοσχέδιο συμπεραίνουμε πως σταδιακά απομυζούνται οι συνταξιούχοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και φυσικά οι αγρότες.

Πιο συγκεκριμένα, προωθούνται

1) σημαντικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις,

2) μείωση του ΕΚΑΣ που θα έχει ζωή για 3 ακόμα χρόνια καθώς καταργείται το 2019,

3) σταδιακή αύξηση του συντελεστή των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών, ο οποίος από 7% που είναι σήμερα θα φθάσει το 19%,

4) αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές μεγάλων ομάδων ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων

5) η δημιουργία νέας μαύρης τρύπας για τα ήδη εξασθενημένα Ασφαλιστικά Ταμεία

6) αύξηση της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής και εξάλειψη κλάδων επαγγελματιών και επιστημόνων και πολλά άλλα επώδυνα μέτρα για κάθε είδους εργαζόμενο και φορολογούμενο.

Σε τοπικό επίπεδο, βλέποντας την αγορά του Δήμου μας σταδιακά να καταρρέει, ως φορέας εκπροσώπησης των συμφερόντων των Δημοτών μας, δεν μπορούμε να δεχθούμε και να συναινέσουμε σε τέτοιου είδους απάνθρωπες πολιτικές και μέτρα. Άλλωστε τα πλήγματα που έχει δεχθεί η τοπική αγορά τα τελευταία χρόνια είναι ήδη πολλαπλά μέσω των οικονομικών απωλειών που προκύπτουν από την αγορά καυσίμων και άλλων αγαθών από τη γείτονα χώρα.

Είμαστε δίπλα στον ελεύθερο επαγγελματία, δίπλα στον αγρότη, τον επιχειρηματία, τον συνταξιούχο και κάθε παράγοντα οικονομικής δραστηριότητας που αδυνατεί πλέον μέσω των μεταρρυθμίσεων να ανταπεξέλθει στο φορολογικό Γολγοθά που επιβάλλει η Κυβέρνηση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας δηλώνει ότι θα στηρίξει ένθερμα τους αγώνες όλων των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου όντας στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την υπεράσπιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης καθώς οι παροχές υγείας και πρόνοιας εξασφαλίζουν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης, την οποία στερείται τα τελευταία χρόνια ο Έλληνας."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.