Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Μαλκίδης: Δύο νέα βιβλία για τη Γενοκτονία, στην ελληνική και τη ρωσική γλώσσα

Δύο νέα βιβλία του Θεοφάνη Μαλκίδη, για τη Γενοκτονία, κυκλοφόρησαν στην ελληνική και τη ρωσική γλώσσα. Τα βιβλία που εκδόθηκαν από τον Εύξεινο Λόγο - Επιτροπή για τη Διεθνοποίηση και την Αναγνώριση της Γενοκτονίας, αποτελούν συμβολή στο ζήτημα ανάδειξης της Γενοκτονίας των Ελλήνων, στο διεθνές προσκήνιο.
Το πρώτο βιβλίο αφορά τη Γενοκτονία που υλοποιήθηκε εναντίον των Ελλήνων στη Θράκη, στη Μικρά Ασία και τον Πόντο και στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 1.000.000 ανθρώπους. Το βιβλίο είναι σε μετάφραση της Алексеева Ольга και προλογίζει η Θεοδώρα Γιαννίτση, Διδάκτωρ ιστορίας, διευθύντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού Μόσχας.

Το δεύτερο βιβλίο σε μετάφραση του Αγαθάγγελου Γκιουρτζίδη και πρόλογο της Θεοδώρα Γιαννίτση, σχετίζεται με το μαζικό έγκλημα που συντελέστηκε στον Πόντο και αφαίρεσε τη ζωή από εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και Ελληνίδες.

Τα βιβλία, στην ελληνική και ρωσική γλώσσα, αποτελούν συνεισφορά στη διεθνή προσπάθεια ενίσχυσης της προσπάθειας ανάδειξης του μαζικού εγκλήματος της Γενοκτονίας εναντίον των Ελλήνων από τους Νεότουρκους και τους Κεμαλικούς. Γενοκτονία που στοίχισε τη ζωή σε 1.000.000 Έλληνες και Ελληνίδες και δημιούργησε χιλιάδες αγνοούμενους και πρόσφυγες.

Τα βιβλία είναι αφιερωμένα στις γυναίκες και στα παιδιά που δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας, αποτελώντας μία ιδιαίτερη πτυχή του μαζικού εγκλήματος ενάντια στους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Αυτό που ονομάστηκε δολοφονία του μέλλοντος, τη δολοφονία δηλαδή της συνέχειας του ελληνικού έθνους με την εξαφάνιση των γυναικών και των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.