Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Γιορτή του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητρόπολης Κιλκίς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 24 Ιανουαρίου 2016 η εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου (Γ.Φ.Τ.) της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου στο κέντρο εστίασης «Κτήμα των Ευχών Κιλκίς. Χριστιανοί της Ιεράς Μητροπόλεως Κιλκίς γέμισαν την αίθουσα του Κέντρου στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα αγάπης, ενότητας και πίστης απέναντι στις δυσκολίες και στα προβλήματα που βιώνουν εκατοντάδες συνάνθρωποι μας.

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, χαιρέτησαν θερμά ο Βουλευτής ν. Κιλκίς και πρώην Υφυπουργός Παιδείας κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, εκ μέρους του Δημάρχου Κιλκίς κ. Σισμανίδη ο ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόνοιας κ. Δημήτριος Τσαντάκης, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Τσογγίδης, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κα. Μαρία Τσοπούλου, οι οποίοι τόνισαν ότι η Εκκλησία διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στις δυσκολίες πολλών συνανθρώπων μας με αγάπη και αλληλεγγύη και οφείλουμε να στηρίζουμε με πράξεις το πολυσχιδές έργο της. 

Παρέστησαν επίσης η Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικών Σταθμών κα. Κατερίνα Ζιούτα και η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών ο "Άγιος Ευγένιος" κα. Γεωργία Κολεσιώτου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, εμφανώς ικανοποιημένος από την μεγάλη ανταπόκριση των Κιλκισιωτών, εξέφρασε την χαρά του για την μαζική συμμετοχή στην εκδήλωση της βασιλόπιτας του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου, μια έκφραση ζωής της Εκκλησίας μας και της Ιεράς Μητροπόλεως. «Γνωρίζουμε τον σκοπό της Εκκλησίας μας, που είναι αγιαστικός, λυτρωτικός, σωστικός και μέσα σε αυτά ως επέκταση και φιλανθρωπικός. 

Να αγαπάμε τον συνάνθρωπο μας, όχι ως ξερά λόγια, αλλά ως να αγαπάμε αληθινά τον ίδιο τον Χριστό. Αγαπώντας τον συνάνθρωπό μας, αγαπάμε τον ίδιο τον Χριστό, γι' αυτό σωτηρία και φιλανθρωπία συνδέονται» τόνισε και ευχαρίστησε φορείς και πολίτες για την έμπρακτη υποστήριξη τους υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τη βοήθεια της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου του Αγίου Όρους που στέκεται αρωγός στις δράσεις της Μητροπόλεως. 

Αναφέρθηκε επίσης στις δραστηριότητες του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου όπως τις διανομές δεμάτων τροφίμων, τις ποικίλες παρεμβάσεις σε αδύναμους αδελφούς και την στήριξη ανθρώπων που πάσχουν. Χαρακτηριστικά μεγάλο μέρος των εσόδων της εκδήλωσης θα διατεθεί σε ένα 12χρονο παιδί προκειμένου να εγχειριστεί για να αποκατασταθεί η υγεία του.

Την εκδήλωση του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου λάμπρυναν με τους παραδοσιακούς χορούς τους, η Ένωση Ποντίων ν. Κιλκίς οι "Αργοναύτες" και ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων ο "Φλάμπουρας" ενώ όμορφες μελωδίες "σκόρπισε" η μικτή παιδική χορωδία του Πολυάνειου Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση της κας. Καββαδίας, συνοδεία πιάνου της κας. Χοστελίδου ενώ ακολούθησε πλούσιο παραδοσιακό πρόγραμμα από τοπικούς καλλιτέχνες.

Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα όλων των ιερέων και των πρεσβυτέρων της Ιεράς Μητροπόλεως ενώ την εκδήλωση παρουσίασε ο Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ι. Μητροπόλεως Χρήστος Καναρόπουλος.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.