Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

"Γι’ αυτόν η γυναίκα δεν είναι σύντροφος, αλλά ιδιοκτησία"

Δελτίο τύπου Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων
Συγκλονίζεται τις τελευταίες ημέρες η ελληνική κοινωνία από τις δυο δολοφονίες γυναικών-θυμάτων συζυγικής βίας, ενώ διεθνώς, στο 40% των δολοφονιών γυναικών, δράστης είναι ο σύζυγος/σύντροφος, ποσοστό που αναδεικνύει την έσχατη μορφή βίας κατά των γυναικών. 

Όταν οι μέθοδοι του εκφοβισμού, της υποτίμησης, της ψυχολογικής, οικονομικής, η/και σωματικής βίας δεν καταφέρνουν να ελέγξουν πλήρως το θύμα, το οποίο ζητά διαζύγιο για να ανακτήσει τον έλεγχο της ζωής του, τότε ο άντρας - αφέντης βρίσκει ως μονόδρομο τη δολοφονία.

Γιατί γι’ αυτόν η γυναίκα δεν είναι σύντροφος, αλλά ιδιοκτησία!

Γιατί αν δεν είναι μαζί του, δε θα είναι πουθενά!

Γιατί αν αυτός δε θέλει ή δε μπορεί να χτίσει τη ζωή του από την αρχή, δε θα την αφήσει να το κάνει ούτε αυτή!

Τι κι αν υπάρχουν και παιδιά που μένουνε πεντάρφανα;

Αδιαφορεί! Το πληγωμένο του εγώ ζητά ικανοποίηση και τίποτα άλλο δεν έχει σημασία!

Και η κοινωνία τι κάνει; μιλάει για έγκλημα πάθους και οικογενειακή τραγωδία, οπλίζοντας ήδη το χέρι του επόμενου επίδοξου φονιά! Φτάνει πια! Ως εδώ!

Χρόνια ολόκληρα, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων παλεύει να αναδείξει το πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών, να δώσει προστασία στα θύματα, να ανατρέψει τα στερεότυπα και τις νοοτροπίες που τροφοδοτούν σεξισμό και βία.

Ώρα να σταματήσουμε να αναπαράγουμε θύτες, γιατί μόνο όταν σταματήσουμε να ανεχόμαστε τη βία και να βρίσκουμε δικαιολογίες για τους δράστες, δε θα χρειάζεται πια να θρηνούμε νεκρές γυναίκες κι ορφανά παιδιά...

Καλούμε, λοιπόν, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να στηρίξουν τον αγώνα μας. Έχουμε υποστηρικτικό δίκτυο προστασίας των θυμάτων και θεσμικό πλαίσιο αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας. Δεν είναι αρκετό!

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση συνεργασίας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συνεισφορά που μπορούν και πρέπει να έχουν σε αυτή τη προσπάθεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.