Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Ολοκληρώθηκε η δράση στήριξης της κακοποιημένης γυναίκας από την Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης

Δελτίο τύπου Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης
Μεγάλη και συγκινητική ήταν η ανταπόκριση από ανώνυμες εθελόντριες στη δράση δημιουργίας "τσάντας στήριξης της κακοποιημένης γυναίκας", η οποία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. 

Στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης κ. Βούλας Πατουλίδου, συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, περισσότερες από 15 πλήρεις τσάντες για τις γυναίκες που κατάφεραν να ξεφύγουν από το περιβάλλον βίας και κακοποίησης, αφήνοντας πίσω τους όλα τους τα υπάρχοντα και έχουν ανάγκη από βασικά υλικά αγαθά καθώς και για εκείνες τις γυναίκες που θα βρουν τη δύναμη να το καταφέρουν στο μέλλον.

Οι ανώνυμες εθελόντριες δημιούργησαν μία τσάντα με βασικά είδη ένδυσης, εσώρουχα και είδη υγιεινής τα οποία παραδόθηκαν στα γραφεία του "Hope Spot - Κέντρο Ελπίδας" στη Δωδεκανήσου 22 στον 3ο όροφο από την κ. Πατουλίδου η οποία είχε την ευκαιρία να δει τους εθελοντές του Hope Spot εν δράση και να συνομιλήσει με την Υπεύθυνη της Οργάνωσης κ. Σταμάτη Μαρία που δίνει μαζί με τους εθελοντές καθημερινά τη μάχη της εύρεσης περιστατικών κακοποίησης και της περίθαλψης των γυναικών που έχουν ανάγκη ψυχολογικής και υλικής στήριξης.

Η κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για τα περιστατικά trafficking (θύματα εμπορίας ανθρώπων) και Ενδοοικογενειακής Βίας που αντιμετωπίστηκαν το 2015, για τον ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών και των ανήλικων παιδιών τους καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στη λειτουργία τους.

Η δράση της "Τσάντας στήριξης" θα επαναληφθεί μέσα στο 2016 ενώ συζητήθηκαν και άλλες δράσεις και τρόποι με τους οποίους θα μπορούσε να στηριχθεί το HOPE SPOT και το έργο του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.