Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Επιστημονικοί φορείς ν. Κιλκίς: "Να τοποθετηθούν δημόσια οι βουλευτές του Κιλκίς για το ασφαλιστικό"

Κοινό δελτίο τύπου επιστημονικών φορέων ν. Κιλκίς
Οι Πρόεδροι, του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς Ευρώπη Αρτόγλου, του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κιλκίς Χαράλαμπος Ιακωβίδης, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς Δημήτριος Αγαθόπουλος, της Νομαρχιακής Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Ανέστης Πογέλης, του Συλλόγου Μηχανικών & Υπομηχανικών Κιλκίς Γεώργιος Μωυσίδης, συνεδρίασαν εκτάκτως στις 17 Ιανουαρίου 2016 με αντικείμενο συζήτησης το προσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό που δόθηκε προσφάτως στη δημοσιότητα.

Στη συνάντηση εκφράστηκε η ομόθυμη θέση των ως άνω επαγγελματικών φορέων του νομού Κιλκίς και διατυπώθηκε η κατηγορηματική αντίθεσή τους με το προσχέδιο του ασφαλιστικού, το οποίο οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας των ελευθέρων επαγγελματιών και ζητούν την από μηδενική βάση συζήτηση επί του ασφαλιστικού.

Υπογραμμίστηκε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις σημερινές, ήδη βεβαρημένες ασφαλιστικές εισφορές και μια νέα επιβάρυνσή τους, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις, θα οδηγήσουν σε μηδενισμό του εισοδήματός τους και θα αυξήσουν τις ροές εξόδου από τα αντίστοιχα επαγγέλματα.

Οι φορείς, εκτιμώντας τα παραπάνω δεδομένα, αποφάσισαν να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά έναντι του επίμαχου προσχεδίου, ενώνοντας τις δυνάμεις τους.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε:

1. Να διοργανωθεί Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 17:00.

2. Να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και πορεία των φορέων στην Πλατεία Ειρήνης την Πέμπτη 21/1/2016 στις 11:00, στην οποία θα συμμετέχουν αυτοτελώς ο Εμπορικός και ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Κιλκίς.

3. Να παραμείνουν κλειστά τα γραφεία των Συλλόγων των ως άνω φορέων και των μελών τους την Πέμπτη 21/1/2016 κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

4. Να απαιτηθεί από τους Βουλευτές του νομού Κιλκίς να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης, να τοποθετηθούν δημόσια επί των διατάξεων του σχεδίου νόμου που αφορούν τους ως άνω φορείς και γενικότερα τους ελεύθερους επαγγελματίες και τελικά να αρνηθούν να συντελέσουν με την ψήφο τους στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.