Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

4 χρόνια τώρα η ίδια κοροϊδία είτε με Αρβανιτίδη είτε με Καρυπίδη

Υπογράφει το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση "Αρβανιτίδης Α.Ε.Ε.Ε."
Η εργοδοσία για ακόμη μια φορά μας εμπαίζει. Εδώ και 4 χρόνια τώρα η ίδια κοροϊδία είτε με Αρβανιτίδη είτε με Καρυπίδη. Η καθυστέρηση των δεδουλευμένων (τρεις μήνες και το επίδομα αδείας), το κλείσιμο καταστημάτων και η μετάθεση των εργαζομένων σε άλλα, άδεια καταστήματα από εμπορεύματα, η τρομοκρατία αλλά και το αβέβαιο μέλλον της επιχείρησης έχουν δημιουργήσει μια άσχημη κατάσταση. 

Η επιχείρηση από την πλευρά της μας διαχωρίζει επιμελώς, πληρώνοντας σε διαφορετικές ημερομηνίες τους μισθούς. Παρά τις υποσχέσεις ότι θα πληρωνόμαστε κανονικά και σε τακτά χρονικά διαστήματα τίποτε δεν άλλαξε. Καθημερινά γινόμαστε ζητιάνοι αυτών που δικαιούμαστε. Τέρμα πια στην αναμονή και τις αυταπάτες. Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε την δύναμή μας. Να απαντήσουμε δυναμικά στις απαιτήσεις τους που μας θέλουν φοβισμένους απομονωμένους αδύναμους. 

Η συσπείρωση και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις επί Αρβανιτίδη είχαν αποτέλεσμα. Το ίδιο δυναμικά πρέπει να απαντήσουμε και τώρα. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε, δεν πρόκειται να φοβηθούμε. Θα μας βρουν μπροστά τους και θα τους ανατρέψουμε τα σχέδια τους. Οι εργοδότες σε συνεργασία με την κυβέρνηση κατεδαφίζουν τον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, προετοιμάζονται για ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα. Καταργούν οτιδήποτε σταθερό είχαμε: σταθερή εργασία, σταθερή μέρα ανάπαυσης. Μας ετοιμάζουν μια ζωή μέσα στην αβεβαιότητα.

Συνάδελφοι, τώρα έχουμε εμπειρία, ξέρουμε ότι ο φόβος, η μοιρολατρία και ο ατομικός δρόμος μόνο χειρότερα μπορούν να φέρουν. Τώρα να ενωθούμε όλοι μαζί, να τους δείξουμε ότι έχουμε και εμείς φωνή, δικαιώματα και αξιοπρέπεια. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, πρέπει να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο για τα κοινά μας συμφέροντα. 

Συμμετέχουμε όλοι στην στάση εργασίας το Σάββατο 23/1/2016 και στην Γενική Συνέλευση στις 24/1/2016 στις 6μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης να ενημερωθούμε για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, να οργανώσουμε τους δικούς μας αγώνες, να αποφασίσουμε τις νέες κινητοποιήσεις μας.
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ 
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ 
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 23/1/2016 12 – 4μ.μ. 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1μ.μ. ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Κ. ΝΤΗΛ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.