Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Βιωματικά εργαστήρια με τίτλο:«Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους»

Την Κυριακή 13.12.2015 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η σειρά βιωματικών εργαστηρίων με τίτλο: «Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους», που διοργανώθηκαν από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και το Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» - Φορέα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας, σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο 15ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής κα Κ. Βέλκου και την Κοινωνική Λειτουργό κα Γ. Τριανταφυλλίδου. 

Ο Άθλος Κιλκίς στο 6o Hereya Open Tae kwondo Tournament στην Σοφία της Βουλγαρίας

Στις 12-13  Δεκεμβρίου 2015 ήμερες Σάββατο και Κυριακή πραγματοποιήθηκε το 6o Hereya Open Tae kwondo Tournament στην Σοφία της Βουλγαρίας. Η συμμετοχή των αθλητών έφτασε τον αριθμό των Χιλίων διακοσίων από όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης. Το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό και πραγματοποιήθηκαν εντυπωσιακοί αγώνες.

Αποφάσεις της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔΚΜ

Συνήλθε σήμερα Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 σε τακτική του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και, μεταξύ άλλων:

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, στις 13:00’ στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Β. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Κατερίνη: Ομιλία με θέμα "Στάσεις και αντιλήψεις νέων 18-30 ετών απέναντι στο αλκοόλ"

Ομιλία με θέμα «ΑΛΚΟΟΛ-ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ, χρήση και κατάχρηση» και παρουσίαση της έρευνας για τις «Στάσεις και αντιλήψεις νέων 18-30 ετών απέναντι στο αλκοόλ» θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 16 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 6μμ, στο χώρο της βιβλιοθήκης των εκπαιδευτηρίων ΠΛΑΤΩΝ, (Γανόχωρα Κατερίνης, τηλ. 23510-31111, platon.edu.gr) από τον συμπολίτη μας, συγγραφέα, εκπαιδευτικό του Δημόσιου ΙΕΚ Κατερίνης του Υπουργείου Υγείας, Θεοχάρη Μπικηρόπουλο (Msc Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας –Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας).

Όταν το «εγώ » γίνεται «εμείς»: 20 χρόνια προσφοράς της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς

Υπογράφει η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών
Ο κοινός στόχος των μελών μιας ομάδας τα υποχρεώνει να συνειδητοποιήσουν ότι φεύγουν από το «ΕΓΩ» και πάνε στο «ΕΜΕΙΣ», ώστε να «δέσουν» ως ομάδα.Έτσι εκμηδενίζεται το προσωπικό στοιχείο και τα μέλη της γνωρίζονται και επικοινωνούν μεταξύ τους, αποδέχονται, βοηθούν και σέβονται ο ένας τον άλλο, συναισθάνονται ότι δουλεύουν όλοι μαζί για κάτι καλό. 

ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης καλεί Αλέξανδρο Κιλκίς

Σε Χριστουγεννιάτικο τουρνουά που διοργανώνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα λάβει μέρος η Ακαδημία Αλέξανδρος Κιλκίς στην Θεσσαλονίκη.

Δείτε ζωντανά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου

Δείτε ζωντανά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου επί του νέου πακέτου μέτρων για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δις ευρώ.

Θεσσαλονίκη: Χορωδιακό φεστιβάλ "Χριστουγεννιάτικες μελωδίες Αγγέλων"

Με σκοπό την ανταλλαγή ευχών για τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μέσα από τη μουσική, το ΚΕΠΟΘΕ με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει φεστιβάλ χορωδιών με επίκαιρο ρεπερτόριο. Οι ακροατές θα απολαύσουν χριστουγεννιάτικα χορωδιακά ακούσματα από καταξιωμένες χορωδίες.

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις ΟΑΕΕ και ΟΓΑ

Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας οι συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ.

Τα νέα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης στο Κιλκίς


Απαγόρευση των social media σε ανήλικους;

Της Δήμητρας Πραντάλου 
Τα social media αναμφισβήτητα έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας, ανεξαρτήτου ηλικίας. Δυστυχώς, σημαντική αύξηση έχουν γνωρίσει τα τελευταία χρόνια από ανήλικα παιδιά, που ανελλιπώς τα χρησιμοποιούν χωρίς την ιδιαίτερη προσοχή των προσωπικών δεδομένων.

ΠΑΣΟΚ Κιλκίς: "Να δούμε τι θα ψηφίσει σήμερα ο Παραστατίδης"

Δελτίο τύπου ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κιλκίς 
Αναφορικά με το επικείμενο κόψιμο του επιδόματος παραμεθορίου στους δημοσίους υπαλλήλους των νομών Κιλκίς, Πέλλας, Δράμας και Σερρών, όπως προβλέπεται στο άρθρο 19 στο νομοσχέδιο για το Νέο Μισθολόγιο του Δημοσίου που κατατίθεται Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στη Βουλή και αφορά τα προαπαιτούμενα, υπενθυμίζουμε ότι:

Νέες διευκολύνσεις και παράταση ετοιμάζονται για τα αυθαίρετα

Σε περαιτέρω διευκολύνσεις για όσους θέλουν, αλλά δεν μπορούν να τακτοποιήσουν το αυθαίρετό τους, ετοιμάζεται να προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος όπως είπε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης.

1ο βραβείο για το δήμοτικό σχολείο Χέρσου στο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους «Camera zizanio»

Το 1ο βραβείο κέρδισε η κινηματογραφική ομάδα του Δημοτικού Χέρσου στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του 17ου διεθνούς φεστιβάλ κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά «Camera zizanio» όπου και συμμετείχε με το φιλμ «Χωρίς αύριο» (στο ελληνικό τμήμα για ηλικίες 4-12 ετών).

ΑΝ.ΕΛ.: "Μας είπαν ότι ο ν. Κιλκίς δεν θα απενταχθεί από τις παραμεθόριες περιοχές"

Δελτίο τύπου ΑΝ.ΕΛ. Κιλκίς
Η Συντονιστική Επιτροπή ΑΝ.ΕΛ. Κιλκίς, ενημέρωσε από χθες το πρωί 14-12-15 την κοινοβουλευτική ομάδα και τα όργανα του κινήματος για το ενδεχόμενο εξαίρεσης του ν. Κιλκίς από το παραμεθόριο επίδομα όπως αυτό περιγράφεται στο κατατεθειμένο πολυνομοσχέδιο στο άρθρο 19 που συζητείται σήμερα στη Βουλή.

«Με ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΙΤΙΣΗΣ 1 στους 3 ΜΑΘΗΤΕΣ Δημοτικών Σχολείων»

Στη ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ αποκάλυψη, ότι ένας στους τρεις μαθητές Δημοτικών Σχολείων αντιμετωπίζει πρόβλημα σίτισης, "προχώρησε" ο γ.γ. Πρόνοιας, Δημήτρης Καρέλλας.
Σύμφωνα με τον γ.γ. του Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο αριθμός αυτός υπολογίζεται σε 200.000 μαθητές σε σύνολο 600.000!

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Κιλκίς με το «Δέντρο της προσφοράς»

Το Τοπικό Τμήμα Κιλκίς του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού θα βρίσκεται και φέτος στο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Κιλκίς με το «Δέντρο της προσφοράς».

Απάτη με τα παυσίπονα Nurofen: Το ίδιο φάρμακο σε άλλο πακέτο!

Το ίδιο φάρμακο σε άλλο πακέτο. Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία Reckitt Benckiser κατηγορείται ότι διαθέτει το ίδιο προϊόν, το Nurofen, για διαφορετικά συμπτώματα και σε διαφορετικές μάλιστα τιμές.

Θεσσαλονίκη: «Οι γαμπροί της Ευτυχίας» με δωρεάν είσοδο


Ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την Θεατρική ομάδα Δημοτών Ωραιοκάστρου βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσουν την ξεκαρδιστική κωμωδία «Οι γαμπροί της Ευτυχίας» των Τσιφόρου – Βασιλειάδη σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μαλλούχου την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Α. Μινωτή (Π. Γρηγορίου Ε’ 12 – Αμπελόκηποι)
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό